‘Mahallenin Gençleri’ Tiyatro Topluluğu İlk Temsilini Bursa’da Gerçekleştirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekran Resmi 2016-10-26 22.49.09‘Mahallenin Gençleri’ tiyatro topluluğu, Carlo Goldoni’nin klasik komedisi “İki Efendinin Uşağı” nın uyarlaması ile ilk temsilini Bursa Uluslarası Gençlik Festivali’nde yaptı.

‘Mahallenin Gençleri’, grubun kuruluş öyküsünü şöyle ifade ediyor:

Ayrı yollarda yürüyen, ayrı ayrı öyküleri olan lakin aynı sevdaya tutulmuş, aynı mahallenin gençleriyiz biz…’Bize her yer Mahalle!

Biz, genciz. Yeni mezun olduk ve tiyatro yapmak istiyoruz. Hayata tutunabilmek için bu yolu deniyoruz. Şu an için bildiğimiz ve daha çok bilmek istediğimiz bir alanda; tiyatroda yol almak, pişmek istiyoruz.

Biz, tiyatronun sadece sahneye çıkmakla sınırlı olmadığını biliyoruz. Tiyatronun mutfağı denilen o geniş dünyada çok şeyi öğrenmek istiyoruz.

Biz, tiyatro kurduk. Bir yola çıktık; çayı 1 TL’den veren esnaftan tutun da bize ücretsiz prova olanağı sağlayan bir tiyatroya kadar okuduğumuz mahalleden çok yardım gördük.; “Mahallenin Gençleri” olduk. Evet! Tiyatro Mahallenin Gençleri!

Biz, çok heyecanlıyız. Seyirciyle buluşmanın tadını mezun olurken almıştık. Oyunumuzun Bursa ve Mardin Uluslararası Gençlik Festivallerinden davet alması ve mahallemizdeki tiyatrolardan BO SAHNE’nin bize içtenlikle kapılarını açması heyecanımızı daha da körükledi.

Metni uyarlayan Kıvanç Kılınç, yönetmenimiz Muhammet Uzuner, özgün müziklerimizi yapan Berktay Akyıldız, kostümlerimizi tasarlayan Veli Kahraman ve dansları düzenleyen Utku Demirkaya da mahalleden. Semiramis Ergün annemiz kostümlerimizi dikti, çocukluk arkadaşımız Yağmur Yılmaz afişlerimizi broşürlerimizi bastı, muhteşem ikili Sanem Aslantürk- Aydan Çınar fotoğraflarımızı çekti, BO Sahnenin “Joker”i Onur Alagöz ışık tasarımımızı yaptı, Cihan İşbaşı sadece logomuzu ve afişimizi tasarlamakla kalmadı görsel kimliğimizi yaratmamıza da ciddi katkılarda bulundu.

İlk oyunumuz bir uyarlama. Carlo Goldoni’nin klasik komedisi “İki Efendinin Uşağı” nı Kıvanç Kılınç bizim için bizim kültürümüze uyarladı. Kısacası olay Venedik’te değil İstanbul’da geçiyor. Bu uyarlama işi pek hoşumuza gitti, büyük ihtimalle devam ederiz.

Grup, İstanbul promiyerini ise 23 Ekim’de Cihangir BoSahne’de gerçekleştirdi.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.