MAMART TİYATRO – Nereye Gitti Bütün Çiçekler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afi+ş 22Mimesis Haber/Mam’Art Tiyatro’nun 2016/2017 sezonu için hazırladığı yeni projenin adı: NEREYE GİTTİ BÜTÜN ÇİÇEKLER

Hikayeleri anlatmak acıları azaltır mı?
“Nasıl olsa benim başıma gelmez.” dediğimiz felaketler gerçekten o kadar uzak mı?
“Nereye Gitti Bütün Çiçekler?”

Eve Ensler tarafından Bosna Savaşının ardından, kaleme alınan bu oyun, mülteci kampında yaşayan insanların ve yaşanan hayatın, kadınların gözünden anlatılmasıdır.

Oyunu yönetmeni Tuğrul Tülek, sahnelemeyi yaparken, hikayeyi belirli bir coğrafyadan ve zamandan çıkarıp, ülkesizleştirmeyi, zamansızlaştırmayı, sadece bu soruna odaklanmayı ve hikayeyi yazarın da yaptığı gibi kadınların üzerinden aktarmayı tercih etmiştir.

Her kadının hikayesinin ayrı ayrı işlendiği, abartıya kaçmadan, fazla dramatize etmeden, tamamen ve dosdoğru aktarıldığı oyunun kahramanlarından biri, bu kamplardan birine gelip, insanları “iyileştirmeyi” devlet tarafından verilen görevle kabul etmiş Amerikalı bir psikolog.

,konudan tamamen uzakta ve savaş olgusunu sadece medyadan takip eden birinin bu kampa geldiğinde yaşadığı şok ve değişim oyunun mihenk taşlarından birisi olacaktır.

Zira hayatındaki en travmatik vakaların anoreksik hastalar olduğunu düşünen bu kadın, GERÇEK olgusuyla tanıştığında artık hayatındaki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Oyunun diğer karakterleri, yine Amerikalı ancak çok kez savaş bölgelerinde bulunmuş bir travma danışmanı ve kampta yaşam mücadelesi veren farklı sosyo kültürel yapılardan gelen kadınlardır.

Kadın mülteciler kendi hikayelerini anlatırken, seyirci bir yandan savaşın ve mülteci olmanın korku ve çaresizliğine tanık olacak, diğer yandan da kadınların kendi aralarındaki ilişkilerin nasıl güçlendiğini görecek…

Müziğin hikayeyle iç içe geçtiği oyunda, oyuncular da enstrüman çalıp şarkı söylüyor.

Oyunun müziklerinden oluşan albümden sağlanan gelirin tamamı, mülteci ailelerine ve kadın kuruluşlarına bağışlanacaktır

Yazan: ​​​Eve Ensler’in Necessary Targets adlı oyunundan serbest uyarlama

Çeviren: ​​Tuğrul Tülek – Feri Baycu Güler
Yönetmen: ​​Tuğrul Tülek

Oyuncular: ​​
Şenay Güler
Hale Akınlı
Goncagül Sunar
Feri Baycu Güler
Gözde Kansu
Melisa Doğu
Ece Yüksel

Oyunun Kasım ayı programı aşağıdadır

08 Kasım Garaj İstanbul
18 Kasım CKM Büyük Salon
22 Kasım Garaj İstanbul
25 Kasım Trump

Paylaş.

Yanıtla