Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne Mühür

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2016100805154719_9822044f7d3a6ebdaed8e116b7b9ca9d[Aydınlık gazetesinden Fatma Vatansever’in haberini paylaşıyoruz.]

Daha önce İzmir ve Bursa’daki binaları da kapatılan Müjdat Gezen konuyla Aydınlık gazetesine açıklamalarda bulundu.

–Karaköy’deki binanız kaçak inşaat gerekçesiyle mühürlendi. Nedir bu kaçak inşaat mevzusu?

–Karaköy’deki okul kaçak inşaat diye mühürlü. İnşaat dediğin yangın merdiveni… Bir anı anlatayım size. Bakırköy Akıl Hastanesi’nin kurucusu başhekim Mazhar Osman vardır. Ona diyorlar ki, Milli Eğitim Bakanı senin için deli demiş. O da diyor ki, valla onun benim için deli demesinin bir kıymeti harbiyesi yok. Ben onun için deli dersem o daireyi kapatırlar, haberi olsun. Şimdi bunlar benim adımı sher yeden çıkarıyor. Tarık’ın adını da pek çok yerden çıkardılar ama cenazesindaki dev kalabalığı da gördüler. Bekçi, Gırgıriye filmlerini, Uğur Dündar – Müjdat Gezen parodilerini, oynadığım 180 oyunu, yazdığım 151 kitabı nasıl unutturacaklar. Bunlar, Mustafa Kemal’in tarihi sözü ile söylersek, geldikleri gibi giderler.

–Okulla ilgili son durum nedir peki?

–Okul mühürlü duruyor. Yani yangın merdiveni yapıyorsun, başvurunuz yok, bu kaçak diye mühürlüyor. Böyle bir şey var mı? Yahu yangın merdiveni yapıyoruz öğrencilere. Bunun kaçağı olur mu? Zaten yangın merdiveni yok diye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapatacaktı. Biz de MEB’in isteği ölçüde yangın merdivenini yaptık. Bu defa da niye belediyeden izin almadınız diye mühürlendik.

–Bursa ve İzmir’deki okullarınız hangi sebeplerle kapatılmıştı?

–İzmir’de Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) vardı. Orası, Türkan Saylan Kültür Merkezi, CHP’ye aitti. AKP’li encümen üyelerinin baskısıyla kaldırıldı, kapatıldı. Bursa’nın en modern binasında onların verdiği ölçüden 5 santim fazla yaptık. Belli ki Bursa’da “bu adamı yaşatmayın” şeklinde bir tutum var, bu nedenle kapatıldı.

Aydınlık

Paylaş.

Yanıtla