Sokak Tiyatrosu Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

770x500cc-ist-27-10-16-sokak-tiyatrosu-festivali-basladi3ISTANBUL- ‘Oyun sokakta özgürlük sokakta’ şiarıyla 27-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Sokak Tiyatrosu Festivali’nin startı kokteyl ile verildi.

BEKSAV’in çağrısı ile bir araya gelen 13 tiyatro topluluğunun sokaklara çıkarak oyunlarını sergileyeceği İstanbul Sokak Tiyatrosu Festivali, BEKSAV”in bahçesinde verilen kokteyl ile startını verdi. “Oyun sokakta özgürlük sokakta” şiarıyla gerçekleşecek olan festival öncesi verilen kokteyl ile insanların tiyatro oyuncuları ile bir araya gelerek tanışması sağlandı. “Oyun sokakta özgürlük sokakta. Oyun benim hakkım izlemek senin hakkın” pankartının açıldığı etkinliğe Tiyatro İmge, gölge tiyatrosu, Yenikapı Tiyatrosu, Tiyatro fi ile SKM Sözcüsü Fadime Çelebi, yazar Mukaddes Çelik ve SGDF Eşbaşkanı Oğuz yüzgeç katıldı.

‘Tiyatroyu ezilenlerle buluşturmak’

Etkinlikte Türkçe ve Kürtçe açılış konuşmasını yapan Meryem Kanmaz ve Derviş Genç tiyatroyu ezilenlerle buluşturmak için sokakta olacaklarını dile getirdi. Ardından Yenikapı Tiyatrosu adına söz alan Medine Çam karşılaştıkları engellere rağmen sokakta tiyatro yapmaya devam edeceklerini belirtti.

‘Dayatılan korkuya karşı sokakta olacağız’

“Dayatılan korku ve yalnızlığa karşı tiyatromuzla sokakta olacağız” diyen Tiyatro Imge’den Berfin Akkaya’nın ardından söz alan şair Selah Özakın ise, “Bu hengame içinde tutunmaya çalışıyoruz. Hiç bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız” dedi. Selah ardından bir şiirini okudu.

‘Sokakta olacağız, yasakları deleceğiz’

SKM sözcüsü Fadime Çelebi sistemin politikalarının sanatı da hedef aldığını belirterek, alternatif sanat üretim alanlarını artırmak gerektiğini ifade etti. Yazar Mukaddes Çelik ise tiyatronun gündemi halka taşımanın bir aracı olacağını kaydetti. Son olarak söz alan Sanat ve Hayat Editörü Şahin Tümüklü, “BEKSAV olarak sözümü söylemek için sokakta olacağız, yasakları deleceğiz” diye belirtti.

Etkinlik BEKSAV Müzik Topluluğunun dinletisi ile sona erdi.

Festivalin yarın gerçekleşecek olan programı şu şekilde: “Saat 11.00’de Tuzla Aydın Mahallesi’nde. Saat 14.00’te Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde. Saat 17.00’de Sancaktepe’de. Saat 19.00′ da ise Ataşehir 1 Mayıs Mahallesi’nde olacak.”

JINHA

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.