Yangın Yerinde Orkideler Şehir Tiyatroları’nda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mehmet Baydur’un 1990 yılında yazdığı Yangın Yerinde Orkideler adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor. Hülya Karakaş’ın yönettiği ve şarkı sözlerini yazdığı oyun 5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 20.30’da prömiyerini yapıyor.

Mehmet Baydur, oyunun 1989-1990 sezonunda ilk sahnelenişinde ”Orkideleri hep bir “ballad” olarak düşündüm. Hakkı yenmişlerin, hayatın-toplumun- yerleşik düzeninin kıyısına itilmişlerin, uyurgezerlerin, mutsuzların, sırtından yaralıların, alkoliklerin esrarkeşlerin, yalancıların, masal anlatıcılarının, gezginlerin, kaybedecek hiçbir şeyi olmayanların, filmleri balkondan ya da hususiden değil, birinciden yani en ön sıralardan seyredenlerin, dünyaya kekremsi, ekşi bir sırıtışla bakanların, sis ve dumanlar içinde yaşayanların, bilgiye ve bilgisizliğe aynı tiksintiyle yaklaşanların, bütün bunlara rağmen, ya da birazda bunlardan ötürü insan kalmayı becerebilmiş olanların şarkısı olsun istedim Yangın Yerinde Orkideler.’’ diyerek tanımlıyor.

Müziğini Cihan Kurtaran’ın, dramaturgi’sini Ergün Özdemir’in, sahne tasarımını Almila Altunsoy ve Cihan Aşar’ın kostüm tasarımını Almila Altunsoy’un, ışık tasarımını Mahmut Özdemir’in, koreografisini Özge Midilli’nin yaptığı oyunda; Emin And, Eraslan Sağlam, Can Ertuğrul, Zümrüt Erkin, Ömer Barış Bakova ve Gözde İpek Köse rol alıyor.

Oyun ; 5-8 ve 12-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 27-29 Ekim 2016 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

İyi seyirler…

Paylaş.

Yanıtla