BGST: “Faşizme İtiraz Etmek Yurtseverliğin Gereğidir!”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sanatsansur_0934Mimesis Haber/ Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu muhalif medya organlarının kapatılması, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları tutuklanarak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Kayyum atanması hakkındaki görüşlerini paylaştı. Açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz:

“Özgür Gündem, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür Dergisi gibi muhalif medya organlarının kapatılmasının ardından, geçtiğimiz gün Cumhuriyet gazetesine yönelik geniş çaplı bir operasyon yapıldı. Üniversiteler de benzer bir biçimde anti demokratik uygulamalardan nasibini aldı; 29 Ekim KHK’ları ile üniversitelerde rektör seçimleri kaldırıldı. % 55’lik halk desteği ile seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları tutuklandı ve yerlerine Etimesgut Kaymakamı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Kayyum olarak atandı.

Son birkaç yıldır yaşadıklarımızın yoğunlaşmış bir özeti olan bu gelişmeler fütursuzluğun son örnekleridir. OHAL koşullarında topluma faşizmlerden faşizm beğendirilmekte ve MGK eliyle Cumhuriyet’in yeni sürümü yüklenmektedir. Bu sürümün mottosu da bellidir: Yurtta savaş, cihanda savaş! Ne var ki, sınır ötesini içerecek bir savaşa ancak büyük ortakların müsaadesi ile girilebildiğinden, şu sıralar fetih hayalleri kurularak yurtta savaşla yetiniliyor. Hukuksuzluğun millilik ve yerlilik adına kurumsallaştığı, olağan üstü halin olağan hale geldiği ve savaşın giderek tek seçeneğe dönüştürüldüğü bu koşullarda faşizme itiraz etmek; barış, eşitlik, adalet, lâiklik gibi değerleri savunmak yalnız insani borcumuz değil, yurtseverliğin gereğidir.”

Paylaş.

Yanıtla