Gümüşhane Bale ile Tanıştı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bale_gumushaneGümüşhane’de Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından ‘Arda Boyları’ adlı gösteri sahnelendi. Gösteri, Gümüşhane’de ilk kez sahnelenen bale gösterisi olma özelliği taşıyor.

Kadın İzleyiciler Çoğunlukta

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde sahnelenen tek perdelik bale gösterisini Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülseren Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhanespor teknik direktörü Tarık Daşgün ile çoğunluğu kadınlardan oluşan yüzlerce vatandaş izledi.

Salonun tamamen dolduğu gösteride Trakya yöresine ait “Arda Boyları” adlı türkünün hikayesi ve müziği modern dansla harmanlandı. Birbirlerine aşık iki genç Halime ve Recep’in hikayesinin anlatıldığı gösterinin koreografisi ve rejisini Özgür Adam İnanç yaparken, müzikleri ise İsmail Sezen ve Arda Erdem’e ait.

“Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar”, “Çalın davulları”, “Dere geliyor dere” gibi halk arasında sevilen türkülerin çok sesli müzik ve halk müziği senteziyle buluştuğu gösteride Merve Gürer, Erkin İnan, Orçun Ünal, Ana Gorgiashvili, Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Çağıl Han Öztornacı, Özlem Özdemir, Arzu Kaya, Cihan Genek, Damla Oktay ile Cem Şenoğlu sahne aldı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

gumushane.gen.tr

Paylaş.

Yanıtla