Halikarnas Balıkçısı Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamed (1)Mimesis Haber/ “USTA İLE BALIKÇISI” 29 Kasım’da  Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşuyor. 

Harun Özakıncı’nın yazıp yönettiği USTA İLE BALIKÇISI Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle Sahne Gari yapımı olarak 29 Kasım Salı günü saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde sahnelenmeye başlıyor. Tiyatro sahnesinde ilk kez hayat bulacak olan biyografik sahne oyunu Usta ve Balıkçı Bodrumlularla buluşacak.  Usta ve Balıkçı, Bodrum Herodot Kültür Merkezi ve Bodrum Kalesi başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında turneler yaparak 1 yıl boyunca gösterimde olacak.

Cevat Şakir Kabaağaçlı rolünde Tarık Günersel, “Paluko” Mustafa Esin rolünde Harun Özakıncı, günümüzün araştırmacı gazeteci-yazarı İlke rolünde ise Ayşe Mine Aykutluğ’un oynadığı Usta ile Balıkçı, 70 dakikalık tek perdeden oluşuyor. Dramaturji Tarık Günersel, Sanat Yönetmenliği Funda Açıkbaş, Ses-Işık Yönetmenliği Selçuk Aydın, Afiş Foto Cana Üngün, Uygulama Sahne Gari,  Yapım ise Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor.

Oyunun Konusu

Denizden ve tarlalarından başka hiçbir geçimleri olmayan cömert Bodrumlular,  Bodrum meftunu yazara kendilerine ait olan” Balıkçı”  lakabını hiç çekinmeden verdiler…

Her zaman Halikarnas Balıkçısının arkasında, gerisinde durmayı bildiler!..

Yüzlerce balıkçının yaşadığı o günlerdeki Bodrum halkı Cevat Şakir’e nasıl sahip çıktı?.. 

Halikarnas Balıkçısı’nın kendisini ve eserlerini gerçekleştirmesinde Bodrum’lıların payı ne kadar?

Bu soruların yanıtlarının seyirci ile paylaşıldığı Usta ve Balıkçı oyununun konusu kısaca şöyle:

Genç yazar adayı İlke, Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum da yaşadığı günlere kendi kafasının içindeki zaman tüneli ile  yeni bir Halikarnas Balıkçısı kitabı yazmaya karar verir… Bodrum aşığı olan ve Bodrumluları çok iyi tanıyan genç kadın, o günleri kendi zaman tünelinde yaşadıkça cömert  Bodrum’lu deniz ustalarının Halikarnas Balıkçısı’na ne öğrettiklerini ve Halikarnas Balıkçısı’ndan neler öğrendiklerini  tespit ettikçe, usta çırak ilişkisine başka bir açıdan bakarak kitabını yazmaya devam eder…”

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.