İBBŞT’den Bir Kümes Hikâyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bir Kümes Hikayesi Afişİstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2016-2017 sezonunda Bir Kümes Hikayesi adlı yeni çocuk oyununu seyircisiyle buluşturuyor. Hilmi Zafer Şahin’in yazıp, Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunun ilk gösterimi 20 Kasım Pazar günü Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde saat 12.00’de ve 15.00’de ilk kez çocuk seyircilerle buluşacak.

Oyunun konusu; Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, kümes sakinlerinin maceralarını keyifli, eğlenceli ve eğitici bir dille anlatırken; çocuklara, birlik beraberlik içinde yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor.

Müzik ve dansın yoğun biçimde iç içe geçtiği Bir Kümes Hikâyesi, gözü doymazlığın olumsuzluğunu, aile dayanışmasını, anne ve çocuk sevgisi ve birlikten güç doğacağı değerini işliyor. Çocuk seyircilerin duygu ve yöneliş olarak kendine yer bulabileceği oyun, müzikten şarkılara, danstan görsel öğelere Çocuk Tiyatrosu’nun anlatım olanaklarını eğlenceli bir dille sahneye taşıyor.

Sahne tasarımını ve kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Harun Özdamar’ın, müziğini Mertol Şalt’ın, koreografisini İbrahim Ulutaş’ın, dramaturgisini Özge Ökten’in yaptığı oyunda;  Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy ve Neşe Ceren Aktay rol alıyor.

3 yaş ve üzeri çocukların seyredebileceği oyun, 20, 27 Kasım 2016 ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

İyi seyirler…

Paylaş.

2 yorum

  1. Nilcan İNAN BAYRAKTAROĞLU Tarih:

    İyi günler, Ben Balıkesir Gönen Kız Meslek Lisesinde görev yapan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. Öğrencilerimle birlikte kendi çapımızda burada köylerde tiyatro ile buluşamayan öğrencilere ve cezaevlerinde annesiyle birlikte zorunlu olarak yaşayan çocuklara yönelik tiyatro yapmak istiyoruz. Bu projemizi ilgili yerlere sunduk. Ancak sizler gibi bu işin içinde yoğrulmuş ve emek vermiş kişilerden nasıl yardım alabilirim? Önerebileceğiniz bir oyun var mı bu işe çocukları da dahil edip ritim araçlarını da işin içine katıp bir oyun çıkarabilir miyim diye sadece yazmak istedim. Bir cevap gelir mi bilmiyorum ama ümitliyim.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygıyla iyi çalışmalar diliyorum. Nilcan İNAN BAYRAKTAROĞLU
    TEL: 5063593954

    • bsezgin Tarih:

      merhabalar Nilcan Hanım, dergimizin web sayfasında çocuk ve gençlik tiyatrosu oyun metinleri örnekleri mevcutttur. Sol alt köşededir. Oradan bakabilirsiniz.

Yanıtla