KHK ile Kapatılan Mardin DRASED KHK ile Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mardinMerkezi Mardin’de bulunan Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED), OHAL kapsamında 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı kanun hükmünde kararname ile kapatılmıştı.

Altı yıldır Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ni düzenleyen, çocukların ve gençlerin sanat yoluyla kendini ifade etmesi için çalışmalar yapan, kapatma kararının ardından etkinliklerine ara vermek zorunda kalan dernek, girişimlerin ardından 22 Kasım 2016 tarih ve 667 sayılı kanun hükmünde kararname ile yeniden açıldı.

Dernek adına, yönetim kurulu başkanı Nurhan Öktem tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Derneğimiz, tüm hızıyla etkinliklerine başlayacak olup, eğitim çalışmalarımız ve yeni projelerle birlikte, çocuk ve gençlerimizi bugüne kadar olduğu gibi; yaşamın iyi, güzel ve doğrusuyla, buluşturmaya devam edecektir.

Özellikle DRASED’in en önemli etkinliklerinden biri olan, 7-14 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan, kapatma kararı nedeniyle gerçekleşemeyen  7. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali, 2017 yılında Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek olup, Mardin il, ilçe ve köylerinde yaşayan çocuklarla ve gençlerle buluşmaya devam edecektir.”

Kültür Servisi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.