Küçük Salon’dan “Oidipus” Prömiyer Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

llMimesis Haber / Küçük Salon bu sezon repertuarına aldığı Oidipus oyununun prömiyerini 11 Kasım da Küçük Salon Sahnesinde gerçekleştirdi. Oyun Sofokles’in Kral Oidipus eserinden Emre Tandoğan’ın uyarlaması ve yönetmenliğiyle 55 dakikalık gibi bir süre ile sahneleniyor.

Flashbacklerle tarihsel oyunun kurgusunda bir değişiklik olsa da asıl metne sadık kalınmış. Oyunda Serdar Akülker, Çağıl Tekten, Ayşe Gülerman, Deniz Boldaz ve Anıl İnce rol alırken Sahne tasarımını Elif Arman, ışık tasarımını Enrico Zeber, müzik tasarımını ise yine Emre Tandoğan yapmış. Küçük bir alana sahip olan Küçük Salon sahnesi çok farklı bir şekilde kurulmuş. Sahnenin her tarafı şeffaf naylonla örtülmüş ve oyuncular sergileme boyunca fiziksel olarak bu örtüleri kullanıyorlar.

Kostüm olarak da sadece siyah renk tercih edilmiş. Böylece oyunda sır olanla açık olan olayların çelişkisi sahneye yansıtılıyor. Dekor kullanımı, sahne tasarımı ve grotesk oyunculuk tarzı ile farklı bir uyarlama olmuş Oidipus oyunu. Oyun 13 Kasım saat 19:00 dahil olmak üzere kasım ayı boyunca aynı mekanda(Küçük Salon) izleyici karşısına çıkacak. Merak edenler için topluluğun iletişim bilgileri aşağıdadır. İyi seyirler.

http://www.kucuksalon.com/kucuk-salon/Yeni%20Sezon%20Oyunlar%C4%B1

Hüseyin Erdoğdu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla