Levent Üzümcü: ‘Devlet Büyükleri’ Kutsal Değildir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Artvin Çoruh Üniversitesi’ne bağlı A. Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde 3 Aralık’ta sahnelenmesi planlanan “Anlatılan Senin Hikâyendir” adlı oyunun rektörlük tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden sahne tahsisinin iptal edildiği ortaya çıktı.

Cengiz Toroman’ın yazıp yönettiği Levent Üzümcü’nün rol aldığı tek kişilik oyunu Tiyatro İstanbul sahneliyor. Levent Üzümcü, daha öncede oyunlarının sahnelenmesinin engellendiğini belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’de sahnelerin yüzde doksanının bağlı olduğu kurumları vardır.

Valilik, belediye ya da üniversitelere bağlıdırlar. Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü bize hiçbir gerekçe göstermeden sahne tahsinini iptal etti. Oyunda ben rol alıyorum diye engellediler. Daha önce de Ege Üniversitesi Rektörlüğü sahne tahsisimizi iptal etmişti. Bize “O tarihte başka bir oyun sahnelenecekmiş, size söylemeyi unutmuşuz” dediler. Sonra da o tarihte herhangi bir oyun sahnelenmedi. Valilik, belediyeler ve rektörler belli bir siyasi görüşün çığırtkanlığını yapmak için görevli değiller.

İnsanların ekmeğiyle, işiyle oynuyorlar. En iyi bildikleri şeyi yapıyorlar, kul hakkı yiyorlar. ‘Devlet büyükleri’nin yaptığı her şeyi beğenmek zorunda değilim. Eleştiri yapmak en büyük hakkım. Halk onlara hizmet etmek için doğmadı. Onlar halka hizmet etmek için var. ‘Devlet büyükleri’ eleştirilemez, kutsal insanlar değiller.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla