Oyuncu Erdal Tosun Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

66318İstanbul’un Sarıyer ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti.

Kaza saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Levent’ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıyer’den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun yönetimindeki 34 UJ 3409 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonucu araçta sıkışan Erdal Tosun hayatını kaybetti. Diğer aracın sürücüsü ise yaralandı.

ERDAL TOSUN KİMDİR?

9 Nisan 1963’te doğan Erdal Tosun oyuncu Necdet Tosun ve Sevim Tosun’un çocuklarıdır. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi oyuncu idi. 1995 yılında babasını kaybeden Erdal Tosun 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi’ni ardından da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarını bitirdi. 1981 yılında Atıf Yılmaz’ın teşvikiyle ‘Mine’ adlı filmde ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. 1985 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosunda oynayan Tosun, Devlet Konservatuarından mezun olduktan sonra 30 kişilik kalabalık bir kadroyla ‘Özel Tiyatro’yu kurdu. Daha sonra bir süre Antalya Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Burada Murathan Mungan’ın Mezopotamya üçlemesinde oynadı. Bir süre sonra devlet tiyatrolarındaki görevini bırakarak Yılmaz Erdoğan’ın BKM oyuncuları arasına katıldı. Bir Demet Tiyatro oyununda Eyvah Necdet, Spartaküs Vedat karakterlerini canlandırdı. 2010 yılında çekilmiş olan Rina filminde ‘Memo’ karakterine hayat verdi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla