Prova Çıkışı Ziyaret

Pinterest LinkedIn Tumblr +

_destek[Cumhuriyet gazetesinden Ezgi Atabilen’in haberini paylaşıyoruz.]

Figen Şakacı’nın son kitabı “Pala Hayriye”deki “Pişti” hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ilk tiyatro oyunu ocak ayında prömiyer yapacak. Yönetmenliği Görkem Şarkan’ın üstlendiği oyunun provasından çıkan Figen Şakacı ve oyuncular Şebnem Sönmez ile Feride Çetin, geçen gece gazetemize destek ziyaretinde bulundular. Sanatçıların hem gazetemiz çalışanlarına, hem de okurlarımıza dayanışma mesajları var.,

Figen Şakacı:

“Benim için en büyük utanç verici şey, ‘Gazetecilik suç değildir’ diye bir kavramın ortaya çıkmış olması. Önce bu utancı silelim. Cumhuriyet’e gösterilen desteği diğer basın organlarına da gösterirsek eğer, yani mağduriyette de bir eşitlik gözetirsek bu dayanışma ağı büyüyecek. Ne Cumhuriyet sussun ne de herhangi bir muhalefet üreten diğer mecralar. Bunun için de konuşmaya inatla devam edeceğiz. Siz burada direndiğiniz, yazdığınız sürece biz de yanınızda olacağız.”

Şebnem Sönmez:

“Herhalde yaşam alanlarımızı parmak uçlarımıza kadar daraltmaya çalışacaklar artık. Ama bizim ısrar, inat, inanç, cesaret ve çok daha yüksek sesle kendi hayatımızın şahidi olduğumuzu ve kendi alanlarımızı terk etmeyeceğimizi bağırmamız gerekiyor. Cumhuriyet de burada bunu yapıyor işte. Bizim buraya gelip de insanların bu saatte ve tüm bu moral bozukluğuna rağmen hâlâ haklarımız ve özgürlüklerimiz için çalışıyor olduğunu görmemiz şunu gösteriyor: Hayat inat ettikçe sürebilen çok büyük bir kudret. Biz de o kudretin yanındayız. Ben ‘cumhur’sam Cumhuriyet bitmeyecek”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla