Bilkent Tiyatro’nun Yeni Oyunu Lefty’i Beklerken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lefty i beklerkenMimesis Haber/ ABD’li oyun yazarı Clifford Odets’in 1935 yılında dünya edebiyatına kazandırdığı oyunu “Lefty’i Beklerken”, Bilkent Tiyatrosu’nda 15 Aralık’tan itibaren izleyiciyle buluşacak. ABD’li tiyatro yönetmeni ve eğitmen Jason Hale’in yönettiği oyun, Bilkent Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi olarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Salonu’nda bu dönem 15, 16, 22, 30 Aralık tarihlerinde izlenebilecek. Semih Çelenk’in Türkçe’ye kazandırdığı oyun, 1930’ların ABD’sinin New York kentinde grevin eşiğinde olan taksi şoförleri sendikası üyelerinin hikâyelerini konu edinerek, seyircileri uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir deneyim yaşamaya davet ediyor.

Lefty’i Beklerken” yüreklere kazınan hikayeler

New York’ta geçen oyun, grevin eşiğinde olan taksi şoförleri sendikası üyelerinin hikâyelerini mercek altına alıyor. Grev sendika üyelerinin büyük çoğunluğunca kaçınılmaz olarak görülür. Üyeler karara varmak için gergin bir şekilde grevin başını çeken Lefty Costello’yu bekler. Yozlaşmış sendika lideri, bu esnada üyelerin cesaretini kırmaya, onları grev fikrinden vazgeçirmeye çalışır. Üyeler Lefty’i beklerken sendikaya nasıl katıldıklarını ve greve nasıl ikna olduklarını anlatarak seyirciyi koltuklarına çivileyecek bir yolculuğa davet eder. Güçlü ve agresif bir oyun olan Lefty’i Beklerken sendikalaşmış New York taksi şoförlerinin 1934 yılında gerçekleştirdiği grevi konu edinmektedir.

Oyunu Jason Hale sahneliyor

Oyunun yönetmenliğini Ankara seyircisinin, Devlet Tiyatroları’nda sahnelenen Sırça Kümes ve bu yıl Tatbikat Sahnesi’nde sahnelenen Aşk Aptalı oyunlarıyla yakından tanıdığı Jason Hale üstleniyor. Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde Bölüm Başkanı olarak görev yapan Hale, geride bıraktığımız üç yılda Bilkent Tiyatro’nun hafızalarda yer alan oyunlarına imza atmasıyla biliniyor.

Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Alper Çankaya, Barkın Kenan, Berkay Şekerci, Efe Çetinel, Elif Kaman, Emrullah Çakay, Faysal Can Dakni, Gülçin Kültür Şahin ve Pelin Şahin’in rol aldığı oyunun ışık tasarımını Yılmaz Ertekin, afiş tasarımını Mehmet Nebi Savcı, kostüm tasarımını ise İnci Kangal Özgür üstlendi. Lefty’i Beklerken 15 Aralık Perşembe, 16 Aralık Cuma, 22 Aralık Perşembe ve 30 Aralık Cuma saat 20:00’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Salonu’nda izlenebilir. Oyunun biletleri ticket.bilkent.edu.tr adresinden temin edilebiliyor. Oyun bitiminde Tiyatro Bölümü önünden Tunus Caddesi’ne servis bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için:

www.bilkenttiyatro.com 

https://www.facebook.com/Leftyi-Beklerken-1758276361099424

ticket.bilkent.edu.tr

Paylaş.

Yanıtla