Dans Yazarları İyi ki VAR

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kaynak: Köm

Kaynak: Köm

Mimesis Haber / Türkiye- Macaristan dans yazarları, ortaklıklarını Var Mısın? / Are You In? ile kutluyor.

Türkiye’nin çağdaş dans ve performans alanında ilk “izleyici yazar” platformu olarak, farklı geçmiş ve deneyime sahip dans yazarlarından oluşan bir komünite olan Dans Yazım aynı zamanda bir akademi ve yayın alanıdır. Dans Yazım,  Budapeşte merkezli, L1 Derneği tarafından desteklenen KÖM (Eleştirmenlerin Kendi Kendine Öğrenme Atölyesi) ile birlikte ortaklıklarını sunmak ve gelecek dönem planları üzerine konuşmak üzere 17 Aralık’ta Mixer’in, 18 Aralık’ta Macar Kültür Merkezi ev sahipliğinde İstanbul’da buluşuyor.

17 Aralık’ta, Dans Yazım’ın kurucu koordinatörleri Edit Bapcanyova ve Müge Olacak, KÖM Başkanı Orsolya Balint ile beraber dans yazarlığına neden inandıklarını, iş birliklerinin temelini ve ortak hayallerini paylaşmak üzere Mixer’in ev sahipliğinde bir buluşma düzenliyorlar. Dans Yazım’ı birlikte var etmeye ve büyütmeye devam ettikleri mentorleri ve dans yazarlarının tecrübelerini de paylaşacağı bu buluşmaya dans sanatçıları, sanat merkezleri, izleyiciler ve yazmayı seven herkesi davet ederek “Var mısın?” diye soruyorlar.

18 Aralık’ta, Macar Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Dans Yazım ııı – KÖM ile”, KÖM başkanı ve 13 yıllık eleştirmenlik deneyimiyle birlikte Orsolya Balint tarafından yürütülecek. Atölye çalışmasının amacı, dans yazarlığı yolunda fayda sağlayacak pratik ipuçları ve tavsiyeler vermek. Özellikle bireysel güçlü yönler ve yetenekler ile kendi öz dilimizi bulmaya ve buna güvenme üzerine odaklanılacak. Katılımcılar önceden belirlenmiş bir performansı izleyerek kolektif olarak bu performans üzerine izlenimlerini yansıtma ve kendi yazısı üzerine, mentor Orsolya Balint tarafından, bire bir geri bildirim alma şansı bulacaklar.

Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgil için

https://www.facebook.com/events/193679231091036/

https://www.facebook.com/events/1616725368624429/

Dans Yazım hakkında : www.dansyazim.com

KÖM hakkında: http://www.l1.hu/en/node/887

Mimesis Haber / Gizem Aksu

Paylaş.

Yanıtla