Erdal Tosun Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erdal Tosun, Beşi66440ktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden usta oyuncu Erdal Tosun, son yolculuğuna uğurlandı. Erdal Tosun için Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) tören düzenlendi.

Erdal Tosun’un annesi, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Erkan Can, Zafer Algöz, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Şevket Çoruh, Ahmet Mümtaz Taylan, Mert Fırat, BKM ekibi ve diğer sanatçı dostlarıyla sevenleri veda etmek için orada bulundu.

700 kişilik salonda, koltuklardan merdivenlere ayakta durulabilecek her yer aktöre veda etmek için doldu. Anma töreninde içeriye giremeyenler ise dışarıda törenin bitmesini bekledi. Tören öncesi Erdal Tosun’un oynadığı tiyatro ve filmlerinden hazırlanan kısa film duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Tören bittikten sonra Levent Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından,  Tosun’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda kardeşi Gürdal Tosun’un yanına defnedildi.

Eski eşi İlknur Tosun, Erdal Tosun’u şu sözlerle anlattı; “Zorlayıcı, sevecen, muhteşem bir baba. Yemeği içmeyi sevdiği kadar yedirip içirmeyi de severdi. Aynı zamanda çok iyi bir arkadaştı. Çok okurdu, çok bilgiliydi ve usta bir oyuncuydu. Çocukları çok severdi, duygusaldı, zarif bir adamdı. Ben seni çok seviyorum Erdal.”

Uzun yıllar beraber çalışan ve çok iyi dost oldukları bilinen Yılmaz Erdoğan ise, BKM binasında çok defa kahkahaların atıldığını, pek çoğunda Erdal Tosun’un imzasının olduğunu ifade etti. Erdal Tosun’u hatırlatan birçok anısının olduğunu belirten Erdoğan, “hayatımızın bundan sonrasında refleks olarak telefon numarasını arayacağız çünkü çok birikimli ve her konuya hakim bir insandı. Her şeyi bilirdi ve sonunda haklı çıkardı” dedi. 16 yıl önce Erdal Tosun ile birlikte aynı sahnede Gürdal Tosun’u uğurladıklarını belirten Erdoğan, Tosun ailesinin bu ülkeye güldürmek için geldiği ve büyük bir acı bırakarak gittiklerini söyledi.

Yazının devamını okumak için tıklayınız. 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.