Madımak Katliamında Hayatını Kaybeden Yazar Behçet Aysan’ın Kızı KHK’yla Açığa Alındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

eren-aysan1 (1)Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yapan yazar Eren Aysan, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında açığa alındı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Aysan’ın da aralarında olduğu beş kişiyi 667 sayılı KHK kapsamında açığa aldı.

Bakanlık, verdiği kararı, ‘Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara mensubiyeti veya iltisakı, yahut bunlarla irtibatı olabileceği yolunda yapılan değerlendirme’nedeniyle aldığını açıkladı.

‘Anlamıyorum’

Devlet Tiyatrolarında dokuz yıldır görev yapan Aysan, “Kararı hiçbir şeye bağlayamıyorum. Çünkü roman ve edebi yazılar yazmak, babamın ölümünden sonra da Toplumsal Bellek Platformunda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çabalamak dışında bir etkinliğim yok. Ben de anlamıyorum”ifadelerini kullandı.

1993’teki Madımak katliamında hayatını kaybeden şair Behçet Aysan’ın kızı olan Eren Aysan, ‘Lalzaman’ adlı şiiriyle 2007 yılında Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü, ‘Gece Uyurken’ adlı romanıyla da 2015 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görülmüştü.

diken.com.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.