Osmangazi’den Tiyatro Okulu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5866505eeb10bb1a385798823BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu, tiyatro sevdalılarını sahneyle buluşturuyor. Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Tiyatro Okulu’nda dersler Devlet Tiyatrosu sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan ve Pedagog Dramaturg Nurdan Özgür eğitmenliğinde yapılıyor.

Osmangazi Belediyesi Soğanlı Kültür Merkezi’nde hafta sonları gerçekleşen derslerde katılımcılara Türk ve dünya tiyatro tarihi, sahne bilgisi, doğaçlama, drama, rol ve mimik, beden dili, diksiyon başlıkları altında ayrıntılı dersler verilirken, iletişim ve sahne disiplini gibi temel konular da ele alınıyor. Yetenekleri keşfetme ve geliştirmeyi amaçlayan Tiyatro Okulu, öğrencilerin sosyal yaşamları ile eğitim ve iş kariyerlerine de olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor.

14-16 yaş ve 17-25 yaş gençlik grubu ile 25 yaş üstü yetişkin grubu olmak üzere üç farklı kurda gerçekleşen dersler Mayıs ayına kadar sürecek. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacak olan katılımcılar kazanım ve yeteneklerini bir gösteri ile sergileyecekler.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak kültür ve sanata ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Osmangazi Belediyesi olarak klasik hizmetlerin dışında kültür sanat faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Belediyemiz bünyesinde 7 kültür sanat merkezimiz var. Bu merkezlerde haftanın her günü farklı etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Osmangazi Meslek Edinme Kursları’nda (OSMEK) çeşitli sanat eğitimleri veriyoruz. Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu’nda da katılımcılara Türk ve dünya tiyatro tarihi, sahne bilgisi, doğaçlama, drama, rol ve mimik, beden dili, diksiyon başlıkları altında ayrıntılı dersler vererek yeni yetenekler keşfedilmesini sağlıyoruz” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.