Patiyo Sanat’tan Dişler ve Düşler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

disler ve düslerPatiyo Sanat, dil, din, ırk ve sınıf ayrımı yapmadan, sadece daha iyi insan yetişmesinde katkı sağlamak amacıyla, çocuğun dünyasını, düşünce/duygu yaşamlarını, yaratıcılıklarını, paylaşım ve katılım gereksinimlerini hedefleyerek çocuk tiyatrosunun eğlendirici, eğitsel, ruhsal ve estetik işlevlerini dikkate alarak bu alanda çalışmalar yürütmek amacıyla 2009 yılında kurulmuştur.

Oyunun konusu

Matti,  yeni bir keşif için yolculuk yapan Profesör Tamti’yi gizlice takip eder ve yolculuğa birlikte devam etmeleri için Tamti’yi ikna eder.  Matti’nin yol haritasını ele geçirmesi yollarını kaybetmelerine neden olur. Bu sırada Matti’nin diş ağrısı başlar. İmkansızlıklar içinde diş ağrısına çözüm bulmak onlar için hayli güç olacaktır.

Oyun üzerine

Dişler ve Düşler, diş sağlığına farkındalık kazandırmak amacıyla drama yöntemiyle hazırlanmış bir çocuk oyunudur. Seyircinin oyunda izleyici olmasının yanı sıra katılımcı da olması sağlanmaktadır. Oyunda, seyirciyi şaşırtacak ve merakla izlemesini sağlayacak birçok teknik bulunmaktadır. Bu teknikler sayesinde birçok dünyayı izleme şansı yakalayacaktır. Çocuğun yaratıcılık ve hayal gücünü sınırlardan kurtararak, eğlendirici bir biçimde hedefe ulaşması hedeflenmektedir.

Çocuk tiyatrosunun eğlendirici, ruhsal,eğitsel ve estetik işlevleri dikkate alınarak hazırlanan bu oyun, yaratıcı drama/çocuk ve tiyatro eğitimine sahip kişiler tarafından pedagog yardımıyla hazırlanmıştır.

“Amacımız çocuğa doğruyu ve güzeli göstermektir.

Çünkü insan her zaman sevdiği yerde bir şeyler öğrenir.”

iyi seyirler

Dişler ve Düşler/Oyun Ekibi

Yazan ve Yöneten: Ömer Kaya, Yönetmen Yardımcısı: Mustafa Diriöz, Müzik: Kemal Günüç-Yiğit Güçlü, Oynayanlar: Ömer Kaya – Hasan Pehlivanoğlu, Dekor: Davut Acar, Işık – Efekt: Murat Mendeş, Sahne Amiri: Yaşar Başkal, Görsel Tasarım: Yiğit Kocabıyık – Yaşar Başkal, Animasyon: Abdullah Akçay – Kağan Göktepe, Görüntü – Montaj: Osman Moustafa

Paylaş.

Yanıtla