Şehir Tiyatroları’ndan “Saadet Hanım”: Yaşamak Savaşmak İsteyenlerin Elinde Kirlenmesin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20161006201602_saadet-hanim-3Mimesis Haber / İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan “Saadet Hanım” 5 Aralık Pazartesi günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gala gösterimini gerçekleştirdi. Ahmet Levent Pala’nın yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği oyunun başrolünde ise “Saadet Yurtlu” rolüyle Nilgün Kasapbaşoğlu yer alıyor.

Oyun başlangıçta sessiz olan, sıranın bir türlü ilerlemediği bir banka şubesinde geçiyor. Emekli bir ilkokul öğretmeni olan Saadet Hanım bankaya gelir ve oğluna doğum günü sürprizi hazırlamak için para çekmek ister. Kısa bir süre geçtikten sonra bambaşka sürprizlerle karşılaşır. Saadet Hanım’ın sadece planları değil hayatı da alt üst olur.

Aynı zamanda bir anne olan emekli öğretmen Saadet Yurtlu saygı ve sevgiden, eğitim sisteminden, müfredattan, farklı düşüncelerin çatışmasından, anlaşmazlıklardan, yeni kuşaktan, insanlardan ve daha birçok şeyden bahsetti bize bu iki perdelik oyunda. “Yaşamak savaşmak isteyenlerin elinde kirlenmesin” sözleriyle bitirdi.

Nilgün Kasapbaşoğlu oyun sonrasında ayakta alkışlayan seyirciye: “Tiyatro sizinle güçlenir, bugün ve geçmişte bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz.” dedi. Ayrıca sahne arkasında çalışan ekip arkadaşlarını da tek tek seyirciye takdim etti.

“Saadet Hanım”, 7-10 Aralık 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 28-30 Aralık 2016 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde sahnelecek. Şimdiden yi seyirler…

Yazan : AHMET LEVENT PALA

Yöneten : TOLGA YETER

Dramaturgi : HANDE ÖREN

Sahne Tasarımı : EMRA ALBAYRAK ŞAHİN

Kostüm Tasarımı : ZUHAL SOY

Işık Tasarımı : MURAT İŞÇİ

Müzik : SELİM CAN YALÇIN

Efekt : LEVENT AKMAN

Yönetmen Yardımcısı : EMRE ŞEN

OYUNCULAR

ARDA ALPKIRAY, CAFER ALPSOLAY, ÇAĞLAR OZAN AKSU, ELYESA ÇAĞLAR EVKAYA, ESEN KOÇER, GÜRKAN BAŞBUĞ, HAZAL UPRAK, MÜSLÜM KÖSE, NİLGÜN KASAPBAŞOĞLU, SELİM CAN YALÇIN, SERAP DOĞAN, ŞENAY BAĞ, VİLDAN TÜRKBAŞ

Eray Mungan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla