Yolcu Tiyatro Yapılamayan 4. Amed Tiyatro Festivali İçin Oynuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

_yoko

Yolcu Tiyatro kasım ayı içinde yapılması planlanan ancak belediyeye atanan kayyım sonucu, tiyatrocuların sahnelerine dahi sokulmamasından dolayı gerçekleşemeyen 4. Amed Tiyatro Festivali için oynuyor.

3 Aralık Cumartesi 20:30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde ve 4 Aralık Pazar 18:30’da Ortaköy Afife Jale Sahnesinde oynanacak olan “Joko’nun Doğum Günü” adlı oyunu, katılımcısı olacağı ancak yapılmasına izin verilmeyen 4. Amed Tiyatro Festivali için oynayacak.

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularının “21 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında kendi sahnelerinde 4. Amed Tiyatro Festivali için oyna” çağrısına cevap veren Yolcu Tiyatro, Türkiye’nin pek çok şehrinden ve yurtdışından tiyatro gruplarının katılımcısı olduğu çağrıyla, 3 ve 4 Aralık tarihlerinde İstanbul’da sahneleyeceği “Joko’nun Doğum Günü” adlı oyununu  4. Amed Tiyatro Festivali için oynuyor.

Yolcu Tiyatro’dan yapılan açıklama şöyle:

“Son yıllarda sanatın üzerinde azgınlaşarak artan baskılar sonucu, ülkenin dört bir yanında pek çok tiyatro festivali, konser yasaklandı, sanatçılar keyfi sebeplerle işlerinden atıldı ya da uzaklaştırıldı, sinema ve tiyatro sinema salonları kapatıldı, oyunlar yasaklandı, yazarlardan müzisyenlere pek çok sanatçı cezaevinde iken, yayınevlerinden sergilere, yıkılan heykellere kadar pek çok sanatsal ve kültürel alan sanatı ve hayatı boğmak isteyen karanlık güçlerin fiziki saldırılarla karşı karşıya.

Yolcu Tiyatro olarak, yaz aylarından bugüne katılımcısı olduğumuz ve yıllardır yapılan 3 ayrı festivalin keyfi olarak yasaklanması sonucu turnelerimizi iptal etmek zorunda kaldık. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Adana, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli… gibi pek çok şehirde sahne alan ve ülkenin her yanında sahne almayı hedefleyen tiyatromuz, oyunlarını oynamaya ve elinin uzandığı her bölgede tiyatro yapmaya devam edecek.

Festivalleri keyfi olarak yasaklayabilirsiniz ancak biz sanatçıların, yasaklanan ve yasaklamayı planladığınız festivaller için sahnede olmamıza, karanlığa ve baskılara karşı sanatı ve hayatı savunmamıza engel olamazsınız.

4. Amed Tiyatro Festivali için, yasaklanan, baskı altında tutulan, saldırıya uğrayan tüm sanatsal etkinlikler ve zor şartlarda sanat yapmaya çalışıp bedel ödeyen tüm sanatçılar için, seyircilerimizi salonları doldurmaya, hayatı ve sanatı savunmaya davet ediyoruz.

“JOKO’NUN DOĞUM GÜNÜ”

Tarih: 3 Aralık Cumartesi / 4 Aralık Pazar
Yer: Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi / Ortaköy Afife Jale Sahnesi
Saat: 20:30 / 18:30
Biletler: Biletix’te ve Kültür Merkezi Gişelerinde.
Rezervasyon: 0507 706 81 21

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.