Antep Sokaklarında Tiyatro da Yasak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

715312Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi çalışanları, Antep’te ‘güvenlik’ gerekçesiyle sokak tiyatrosu gösterimlerine izin verilmediğini belirtti.

Antep’in Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos 2016 tarihinde bir düğüne yönelik IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıdan sonra İçişleri Bakanlığı kararıyla mahalle düğün ve kına gecelerinin yanı sıra sokak etkinleri yasaklanmıştı. Son olarak Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi çalışanları, ‘güvenlik’ gerekçesiyle kentte sokak tiyatrosu gösterimlerinin de engellendiğini belirtti. Merkezin çalışanlarından Yüşa Parez, İçişleri Bakanlığı’nın kararı nedeniyle sokak gösterilerini gerçekleştiremediklerini söyledi.

Antep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi salon gösterimlerinin yanı sıra sokak gösterimlerini de sürdürmeye çalışıyor. Sanatçı Yüşa Parez, engellemelerden dolayı ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Düşüncelerimizi özgür bıraksınlar, müdahale etmesinler” diyerek duruma tepki gösterdi.

İlahiyat Fakültesi’ni bırakıp tiyatro yönetmeni olan 27 yaşındaki Yüşa Parez, Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi’nin kentteki farklı kültür ve düşünceden insanların bir araya gelerek oluştuğunu söyledi. Bölgede varolan farklı dil ve kültürlerin korunması gerektiğinin altını çizen Parez, tiyatronun hedefinin de bu olduğunu belirtti.

Kültür Merkezi’nin oyuncusu ve senaryo yazarı Ufuk Gültepe ile oyunculardan Hakan İnan, haftada bir doğaçlama ile halkın karşısına çıktıklarını ve doğallığa önem verdiklerini dile getirdi. Kültür Merkezi çalışanları, tüm engellemelere rağmen sanatlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.