Antep'teki Tiyatro Yasağı Meclis Gündeminde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

71531HDP Milletvekili Mehmet Tuğrul, Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi’nin sokak oyununun Antep’te yasaklanmasını Kültür Bakanı Naci Avcı’ya sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep’te Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezi’nin sokak oyunlarının gösteriminin engellemesini Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya sordu.

Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Toğrul, bilim ve sanatın serbestçe öğrenme ve açıklama, yayma ve bu alanda her türlü araştırma hakkına sahip olduğu hatırlattı. Toğrul, OHAL sonrası çıkartılan KHK’lerle Türkiye’nin birçok kimlikli yapısına uygun sanat üreten birçok derneğin kapatıldığına dikkat çekti.

Toğrul, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:
* Gökkuşağı Sanat ve Kültür Merkezinin Sokak oyunlarının gösterimin engellenmesinin gerekçesi nedir? Halkın sanat ile buluşmasını engellemenin hukuki dayanağı nedir?
*Sanatsal ifade özgürlüğün sınırlandırılması konusunda her yurttaşın mağdur edildiği hususunda düşünceniz nedir?
* Gaziantep’te Sokak tiyatrosu gösterimini yasaklama emrini kim verdi? Gaziantep Büyük Şehir Belediyesinin tiyatroculara sanat siparişi verilmesinin iddiaları doğru mudur?
* OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kaç kültür merkezi ve dernek kapatılmıştır? Bu derneklerden kaçı Kürtçe dilinde tiyatro, sinema vb yapmaktadır?
*Son günlerde, OHAL kapsamında kaç kültürel etkinlik yasaklandı? Kaç Tiyatro, sinema vb sansürlendi?
*Kürtçe tiyatro sahneleyen dernek ve kuruluşları kapatmak Kürtlerin asimilasyonun devamı niteliğinde değil midir?

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.