Birecik DT Genel Müdürlüğü Görevine Asaleten Atandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

70754Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini 2 yılı aşkın süredir vekaleten yürüten A. Necat Birecik 3’lü kararnameyle asaleten atandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini 2 yılı aşkın süredir vekâleten yürüten A. Necat Birecik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın üçlü kararnamesiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine asaleten atandı.Birecik’in ataması 12 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

2014 yılının Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Necat Birecik, atandığı günden buyana sanat kurumlarının yeniden yapılandırılması amacıyla hazırlanan Türkiye Sanat Kurumu kanun taslağı savunmalarıyla tiyatro sanatçıların sıklıkla eleştirdiği yöneticilerden biri oldu. Birecik son olarak Devlet Tiyatroları’nın yeni sezona “yerli ve milli” oyunlarla başlayacağını açıklaması üzerine de Türkiye’den ve dünyadan önemli tiyatro yazarları ve oyuncuları tarafından da eleştirilmişti

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.