'Komik-i Şehir Naşit Bey' İzleyiciyle Buluşuyor (Naşit Özcan'ın Hayatı )

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Gökhan Erarslan’ın yazdığı ve Ali Yaylı’nın yönettiği oyunun ilk gösterimi, 4 Ocak tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılacak.

Eser, tuluat tiyatrosunun öncülerinden, ”Komik-i Şehir” ustalığına erişen Naşit Bey’in biyografisini ele alıyor.

Oyunda rol alan Naşit Özcan, dedesi Naşit Bey’den kendisine kalan 100 yılı aşkın bir tiyatro yolculuğu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Bir tiyatro sanatçısı olarak ‘Naşit’ adını yürütebilmek benim için çok zorlu bir görev. Dedemden sonra babam Selim Naşit ve halam Adile Naşit olunca, tiyatrodan başka bir hayat şekli hiç canlanmadı gözümde. Tiyatroda doğmuş bir çocuk olarak sokaklarda, parklarda değil, sahnede oynadım, bütün arkadaşlarımla saklambacı, sekseği. Zamanında dedeme ‘hokkabaz’ demişler. Bu söylem onun için büyük hakaretti. Halbuki dedem çok önemli bir tuluatçıydı. Tuluat çok ince bir zekaya dayalı bir sanattır. Bana da hakaret olarak tuluatçı demişlerdi ve ben sadece onlara bakıp güldüm. Benim için en büyük iltifattı. Ölümsüzsün Naşit Özcan.”

Oyunun konusu:

“Ülkede, tek partili yönetimden çok partiye geçiş dönemidir. Almanya’nın Çekoslovakya’ya saldırdığı haberi gelmiştir. Ülke ve dünyanın gidişi usta oyuncuda buhrana yol açar. Oyun, Naşit ve Neyzen’in sohbeti ile sonlanır.”

Dramaturjisi Hilmi Zafer Şahin’e ait olan oyunun sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan, kostüm tasarımını Zuhal Soy, ışık tasarımını Cengiz Özdemir, müziğini Emrah Can Yaylı, koreografisini Özge Midilli, efektlerini Metin Taşkıran yaptı.

Oyunda, Ada Alize Ertem, Ayberk Atilla, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier ve Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.

Oyun, 4-7 Ocak ve 11-14 Ocak arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izlenebilecek.

Haberler.com

Paylaş.

Yanıtla