Levent Üzümcü: Kararları Alanların Rektörler Olması Utanç Verici

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Levent Üzümcü, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün hiçbir gerekçe göstermeden “Anlatılan Senin Hikâyendir” adlı oyununun sahne tahsisini iptal etmesine yönelik açıklama yaptı.

Üzümcü, “Kararı alan insanlar bu oyunu izleseler yaptıklarından utanırlar. Birlik, beraberlik ve kardeşliği anlatan bu oyunu sırf benim adım var diye iptal etmelerini acı buluyorum. İnsanın ekmeğiyle oynuyorlar. Belki koltukları uğruna yapıyorlar. Kime, neyi ispat etmeye çalışıyorlar? Ülkenin aydınlık geleceğine dair umudumun azalmasını bekliyorlar ama başaramazlar. Bu kararı alanların rektör olması utanç verici. Bugünler geçmeyecek mi sanıyorlar?”

16 Ocak’ta Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Sabancı Kültür Sarayı’nda sahnelenmesi planlanan “Anlatılan Senin Hikâyendir” oyunu, sahne tahsisinin iptal edilmesinin ardından aynı tarihte saat 20.30’da Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Üzümcü Twitter hesabından “Doğup büyüdüğüm şehrimde 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü sahne tahsisimizi geri aldı. Zulmünüz artsın!” paylaşımını yapmıştı. Oyun daha önce de Artvin Çoruh Üniversitesi rektörlüğü tarafından iptal edilmişti:

Levent Üzümcü: “Devlet Büyükleri Kutsal Değildir”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla