Öğrencileri Hocalarına Sözcüklerle Sahip Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

70213Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’lerle binlerce kişi kamudan ihraç edildi. Hakkında ihraç kararı verilenler arasında Yazar Selim Temo ve DTCF Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı, Tiyatro Bölümü’nde Doçent Doktorluk yapan Süreyya Karacabey de bulunuyor.

Yazar ve Şair Selim Temo, yayımlanan son KHK ile görevinden ihraç edildi. Kararı Twitter hesabından duyuran Temo, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapıyordu.

Temo, mesajında, “KHK ile üniversiteden ihraç edilmişim. Kimseden değerli değilim. Berxwedan jiyan e!” dedi.

Temo’nun okurları KHK’lerin açıklanmasından sonra tepki olarak sosyal medyada gece boyunca yazarın yazılarından bölümler paylaştı.

‘SÜREYYA HOCANIN KURDUĞU BİR CÜMLE BİLE ETMEZSİNİZ’

Süreyya Karacabey’in DTCF’deki tiyatro öğrencileri, öğretmenlerinin ihraç edilmesine “Süreyya Hocanın kurduğu bir cümle bile etmezsiniz” diyerek tepki gösterdi.

Karacabey’in öğrencileri arasında yer alan Emrah Serbes, Mert Fırat gibi çok sayıda sanatçı da tepki gösterdi.Serbes, “Üstümüzde büyük emeği olan hocamız Süreyya Karacabey yeni KHK ile DTCF’den ihraç edilmiş. İşte cevabımız: “Süreyya Hocanın kurduğu bir cümle bile etmezsiniz” dedi.

Behzat Ç. dizisinin Senaristi Ercan Mehmet Erdem, 2006’da tez danışmanı olan Süreyya Karacabey’e “Duruşuyla, fikirleriyle danışmanlığına devam ediyor hala. Yanındayız hocam” diyerek destek verdi.

Aynı zamanda Ayrıntı Dergi Danışma Kurulu üyesi de olan Süreyya Karacabey’e dergiden “Hocamızın yanındayız, susturamayacaksınız!” deninerek destek verildi.

Süreyya Karacabey’in öğrencilerinden oyuncu Mert Fırat da hocasına destek verdi. Fırat Karacabey için yazdığı mesajında “A.Ü DTCF Tiyatro Bölümünün emeği üzerimde hocam Süreyya Karacabey sizin aldığınız kararın değiştireceği bir titre muhtaç değil çok şükür…” dedi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla