Sanatçılardan ‘Başkanlık’ Teklifine Tepki!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro70673 sanatçısı Ragıp Yavuz Mecliste yapılan anayasa değişikliği oylamasına karşı sanatçıları ‘hayır’ demeye çağırdı. Yavuz sosyal medya hesabından paylaştığı…

Tiyatro sanatçısı Ragıp Yavuz Mecliste yapılan anayasa değişikliği oylamasına karşı sanatçıları ‘hayır’ demeye çağırdı. Yavuz sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Sanatçıyı değerli kılan yalnızca eğitim, yetenek ve deneyimi değil, aynı zamanda ‘Seçimleri’dir de! Anayasa değişiyor! Sanatçı susma!” dedi.

Anayasa görüşmeleri sürerken sanatçılardan da bu değişikliklere karşı tepkiler geliyor. Tiyatro sanatçısı Ragıp Yavuz’un yanı sıra Türkiye’de çeşitli disiplinlerde sanat icra eden sanatçılar da görüşlerini sosyal medyadan paylaşıyor.

SANATÇILAR ‘BAŞKANLIK’ TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Orhan Alkaya: Sokağı cehenneme çevirenlerin bilmediği tek şey, sokağın her zaman mümkün olduğudur. #HAYIR

Ayşenil Şamlıoğlı: Vatandaş olan benim geleceğimi oylayanların aslında sadece ve sadece kendi geleceklerini oylaması…

Genco Erkal: Neyi gizliyorsunuz? Neden gizliyorsunuz? Anayasa değişikliği meclis görüşmelerini neden TV’de yayınlamıyorsunuz? Kedi pisliğini örter gibi.

Meltem Cumbul: Rejim değişikliğine, başkanlığa #HAYIR

Murat Meriç: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ‘millet’in bir ferdi olarak oyum HAYIR! Ne acı ki oyumu temsil edecek, sandığa atacak insanlar hapiste.

Barış Atay: Sen itaat et, biz mücadele edeceğiz! Diktaya #HAYIR

Tilbe Saran: Yetmez ama #HAYIR lütfen

Güneş Duru: AKP cemaatten en iyi öğrendiği şeyi yapıyor; fay hatlarında, ülkenin dilemalarında ilerleyerek üzerine düşünü kurduğu iktidarı inşa ediyor.

Ahmet Ümit: Hayırda hayır vardır. O halde #HAYIR

Mert Fırat: Gizli oylamayı bile engelleyen, vekil arkadaşının hakkını gasp eder yani milletin hakkını gasp eder. Yapılan şeye demokratik oylama denemez.

Defne Halman: Başkanlığa, anayasa değişikliğine #Hayır

Sevinç Erbulak: Yok #Hayır, itaat sevdiğim bir kelime değil pek.

Alican Yücesoy: Medeni bir şekilde oy bile kullanamayan bu insanlar mı bizim vekillerimiz ? Sonucun ne önemi kalıyor ki.. gerisi lafügüzaf.

Ece Temelkuran: Halktan gizli yapılan ilk anayasa. Kimse haber yapamıyor, kimse fikrini söyleyemiyor.

Onur Caymaz: ‘Sana mı soracağım’ – İnsan odaklı.
‘Şuradan bakalım, orada yazılıdır.’ Sistem odaklı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.