Yeni Yılın İlk Oyunu, Kocaeli Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nden

Pinterest LinkedIn Tumblr +

PrintMimesis Haber / Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, yeni yıla, yeni bir oyunla “merhaba” dedi. Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarımı ve Oyunculuk bölümü öğrencileri ile öğretim görevlilerinin iş birliğinde hazırlanan “Macbeth Olmak” adlı oyun, “iktidar” kavramını evrensel ölçekte masaya yatırıyor.

İlk gösterimi 3 Ocak, Çarşamba günü, Atölye Sahnesi’nde gerçekleştirilen oyun, 2017’nin ilk prodüksiyonu olma özelliğini de taşıyor.

Öğrenci – Öğretmen iş birliği

Shakespeare’in “Macbeth” adlı klasik yapıtından hareketle yeniden kurgulanan oyunun adaptasyon ve konsept çalışması, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Ömür Ulusoy’a, rejisi ise Öğretim Görevlisi Nesli Meriç Sanioğlu’na ait.

“Macbeth Olmak”, Shakespeare’in Macbeth karakterinin, karakter olmaktan çıkarılıp bir varoluş biçimine dönüştürüldüğü alternatif bir bakış açısı sunuyor. Diğer taraftan oyun, 360 derecelik bir kurgu matematiğine dayanıyor ve sürekli kendi etrafında dönen bir çember oluşturuyor.

Dramatik Yazarlık öğrencileri tarafından hazırlanan dramaturji çalışması, varoluşçu felsefe doğrultusunda suç sosyolojisinin detaylı bir araştırması ve masa başı çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkıyor. Dekor, kostüm, aksesuar ve makyaj ise yine evrensel formlara ulaşma çabasıyla Sahne Tasarımı öğrencileri tarafından hazırlanıyor. Oyuncular da Oyunculuk bölümü öğrencilerinin hem kuramsal hem uygulamalı yoğun bir çalışması ile karakterlere hayat veriyor.

Onuncu Yılında, 21. Büyük Prodüksiyon
“Macbeth Olmak”, bu yıl onuncu yıl dönümünü kutlayan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nün, prodüksiyonunu gerçekleştirdiği 21. büyük oyun. Sahne Sanatları Bölümü, büyük oyunların haricinde, kısa oyunlar ve çocuk oyunları gibi çok sayıda projenin de sahibi durumunda.

KÜNYE

Yazan: William Shakespeare

Çeviren: Sabahattin Eyüboğlu

Konsept ve Uyarlama: Ali Ömür Ulusoy

Yönetmen: Nesli Meriç Sanioğlu

Dramaturji: Ahmet Kaya, Ali Salduz, Buğra Alkan, Doğu Pulat, Korhan Temoçin, M. Salih Budak, Mehtap Kaçar, Yeşim Gürsucu

Dekor ve Kostüm Tasarım: Dila Bayrak, Duygu Gürbüz, Elçin İplikçi, Havva Kaba, Müberra Ayar, Sema Ceren Pamuk, Şeima Palabıyık

Kılıç Tasarım: Sinan Taşkan

Kılıç Koreografi: Ahmet Erim

Sahne Amiri: Ali Salduz

Işık Uygulama: Duygu Gürbüz

Ses Uygulama: Ceren Pamuk

Reji Asistanı: Buğra Alkan

Afiş Tasarım: Ecem Hatipoğlu

Oyuncular: Bulut Güneş, Cemal Caner Yavuz, Hakan Arslan, Haktan Cinemre, Mehmet Kadir Osmanoğulları, Osman Efe Dırkalı, Yunus Atalay Sümer

Paylaş.

Yanıtla