Amed Şehir Tiyatrosu İlk Oyunuyla Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro73s6[Vecdi Erbay’ın Gazete Duvar’da yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.] Amed Şehir Tiyatrosu ilk oyununu hazırladı. Tiyatro, 11 Şubat cumartesi günü ilk oyunlarını sahneleyecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Kasım 2016’da kayyım olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Şehir Tiyatrosu’nun 31 oyuncusunun sözleşmelerini yenilemeyerek tiyatroyu filen kapatmıştı. Aradan geçen zaman içinde Diyarbakır Şehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncuları yeni sezon için hazırladıkları oyunları sahneleme olanağı bulamadığı gibi ekonomik olarak da zor günler yaşadılar.

Diyarbakır’daki Kürtçe tiyatro yapan oyunculardan oluşan Şanoya Bajer ya Amedê (Amed Şehir Tiyatrosu) sanatçı Özcan Ateş’in “Dawiya Dawi” adlı stand-up gösterisiyle perde diyecek.

Yıllarını tiyatroya vermiş, sahnenin tozunu yutmuş sanatçılar zor günlere rağmen boş durmadılar. Önce dağılmama kararı aldılar, daha sonra sahne arayışına geçtiler. Diyarbakır’da oyun sahnelenebilecek salonların neredeyse tamamı belediyelere ait ve belediyelere kayyım atandığı için salon bulmak kolay olmadı. Sonunda salonu da buldular. Oyuncular, yönetmenler, yazarlar ve teknik ekip elbirliği ile kullanılmaz durumdaki sahneyi kullanılabilir hale getirdiler. Gece gündüz çalışarak koltukları, ışıkları, sahneyi yeni oyunlarını sahnelemek için hazırladılar.

İLK OYUN ‘DAWÎYA DAWÎ’

devamı için tıklayınız

Gazete Duvar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.