Bgst'den Kanun Hükmünde Davetiye Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

peace İhraç Edilen Akademisyenlerin ve Öğretmenlerin Yanındayız

Her yeni KHK ile muhalif akademisyenlerin öğretmenlerin “ihraç etme” gibi bir terim kullanılarak işşiz bırakıldığına, bununla da yetinilmeyip kazanılmış emeklilik, sosyal vb haklarının da ellerinden alındığına tanık oluyoruz. Bu, insanları amiyane tabir ile “parayla terbiye etme” çabasıdır. Yaşadığı hayattan yoksun bırakma çabasıdır.

Buna karşılık diyoruz ki:

“Burda KHK geçmez! KHD verelim”

Bizler sanat üretiyoruz. Bunu da dayanışma çerçevesinde “ihraç” edilenler ile paylaşmak istiyor, kendilerine Kanun Hükmünde Davetiye tebliğ ediyoruz.

Herkesin kendi alanında yapabileceği şeyler var ve bu karanlık günleri ancak elele verirsek atlatabileceğiz. Geçtiğimiz günlerde Yordam Kitap da, “ihraç” edilen akademisyenlerle bir dayanışma kampanyası başlatmıştı. (http://kulturservisi.com/p/yordam-kitap-universitelerden-atilan-akademisyenlerin-yanindayiz) Farklı şekillerde dayanışma modellerinin geliştirilip yaygınlaşacağını umut ediyoruz.


Kanun Hükmünde Davetiye Uygulamamız nasıl işletilecek?

– KHD uygulamamız sadece KHK mağdurları için geçerlidir.

– Etkinliklerimizi http://www.bgst.org sitesinden ya da http://www.facebook.com/1bgst sayfamızdan takip edebilirsiniz.

– Her etkinliğimizin farklı organizasyonel koşullarda gerçekleştiğini belirtmemiz gerekiyor. Etkinliğimizin koşullarına göre ayırabileceğimiz maksimum sayıda davetiye kontenjanı ayıracağız. KHD’yi önceden rezervasyon sistemiyle işletebileceğiz. Doğrudan etkinlik girişinde bunu uygulayabilmek mümkün olmayacak.

– Etkinliğimize katılmak isteyen KHK mağduru sanatsever, adını soyadını, ünvanını, katılmak istediği etkinliği, iletişim bilgilerini yazarak info@bgst.org adresine gönderecek.

– Söz konusu etkinlik için kontenjanımızın uygun olup olmadığı aynı gün içinde kendisine iletilecek.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu

Paylaş.

1 Yorum

  1. Pingback: Müjdat Gezen’in Mesajı ve BGST’nin Çağrısı | Mimesis Sahne Sanatları Portali

Yanıtla