Bir Kadının Hikayesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Günay Kbasitaracaoğlu’nun tek kişilik komedi oyunu ‘Basit Bir Ev Kazası’, 10. sezonda da tiyatro seyircisinin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Günay Karacaoğlu’na birçok ödül getiren ve yıllar boyunca kendisiyle özdeşleşip efsaneleşen oyun ‘Basit Bir Ev Kazası’, tiyatroseverleri cesur ama ürkek bir kadın olan Songül’ün kahkaha dolu öyküsüne davet ediyor.

Murat İpek’in yazıp yönettiği, ‘Basit Bir Ev Kazası’, Günay Karacaoğlu’na 2009 yılında Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri ve Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde “Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü getirdi. İki perdelik komedi oyununun dekor ve sahne tasarımı Barış Dinçel’e, müzikleri ise Çiğdem Erken’e ait.

Günay Karacaoğlu’nun muhteşem bir performans sergilediği tek kişilik oyun ‘Basit Bir Ev Kazası’ Songül’ün, toplumun kendini aşma serüveninden de çok da farklı olmayan kendini aşma serüvenini esprili bir dille sahneye taşıyor. Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik…

‘Basit Bir Ev Kazası’; 16 Şubat 2017, Perşembe akşamı saat 20:30’da Mall of İstanbul MOİ Sahne ve 19 Şubat 2017 Pazar akşamı saat 18:00’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izlenebilir.

Sözcü

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.