Girne Amerikan Üniversitesi'nde Tiyatro Günleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekran Resmi 2017-03-22 22.11.08Girne Amerikan Üniversitesi, Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümü 4. Tiyatro Günleri başlıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Yüksekokulu olarak 2013-2014 öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Drama ve Oyunculuk Bölümü, üç yıldır GAÜ Tiyatro Günleri adıyla gerçekleştirdiği festival etkinliğini bu yıl da sürdürüyor ve dördüncü yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bir hafta olarak kutlama düşüncesinden yola çıkarak tasarlanan GAÜ Tiyatro Günleri bu yıl da Kıbrıs’ın kültür ve sanat hayatına renk katmayı, yeni soluklar getirmeyi, farklı dinamikler kazandırmayı ve önceki yıllara oranla katılımcılarla birlikte izleyici sayısını artırmayı hedefliyor. 24 Mart – 8 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, geçtiğimiz yıllarda bir hafta olan süresini iki katına çıkardı. Böylece Kıbrıslı izleyiciler oldukça yoğun geçecek bu süreçte Türkiye’den gelen birbirinden değerli toplulukları ve ses getiren oyunlarını izleme fırsatı bulacaklar.

24 Mart’ta Ekip Tiyatrosu -Tiyatro İstanbul yapımı “Popüler Gerçek” adlı oyunla başlayacak olan festivalde, sırasıyla Mahşer-i Cümbüş’ün “Tiyatro Sporu”, Mam’Art Tiyatro'nun “Nereye Gitti

Bütün Çiçekler?”, Entropi Sahne’nin “Yastık Adam”, Dostlar Tiyatrosu’nun “İnsanlarım” ve Tiyatroevi’nin “Ayrılık” isimli oyunları izlenebilecek. Ayrıca GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü de festivalde lisans 4 öğrencilerinin rol aldığı “Sırça Kümes” ile lisans 3 öğrencilerinin rol aldığı “Aşk Zamanı Savaş” adlı oyunlarını sahneleyecek.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.