İmam Hatipteki Çanakkale Oyununa Protokolden Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fethiye Şehit Sümer Deniimam-hatipteki-canakkale-oyununa-protokolden-tepki-260649-5z Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı” etkinliğinde, “Mustafa Kemal Atatürk” ve “Türk Milleti” adı geçmeyince protokol tepki gösterdi.

Odatv’nin haberine göre Kaymakam, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü gösteriyi alkışlamazken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ümüz ve onun silah arkadaşları vurgulanmadı ama böyle olmamalıydı.” dedi.

‘İSLAMIN ORDULARI’

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırlayıp sunduğu “Kadın Kahramanlar-Perihan” adlı oyunda Çanakkale’de savaşanlar için “İslam’ın Orduları” denildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, oyun hakkındaki görüşlerini dile getirerek şunları söyledi:

“18 Mart, 1699’dan sonra başlayan geriye gitmenin, bozgunun tekrar ayağa kalktığı gün. Bu günü gerçekleştirenler de Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Mehmetçiklerimiz” diyen Saatcı şunları söyledi: “Oyunu oynayan çocuklarımızla işimiz yok ama çok net ifade ediyorum: Bu senaryo bu güne hiç gitmemiş. Sadece dua ederek, salavat getirerek, tekbir getirerek, ezan okuyarak bilime, ilime, kurtuluşa varacaksak hep beraber sabahlara kadar ezanlar okuyalım, dualar edelim. Dua işi işin aslı. Bilim, ilim, koşturma, çalışma, çalışma, çalışma, medeniyeti yakalama ayrı iş. Bugün okullarımızın yapmış olduğu sunumun 18 Mart ile bağdaşmadığını düşünüyorum. Çocuklarımızla işimiz yok ama yanlış konu seçilmiş. Her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ümüz ve onun silah arkadaşları vurgulanmadı böyle olmamalıydı.”

‘İSLAM MİLLETİ’ DENİLDİ

Ayrıca Başkan Saatcı “Böyle özel günler bilinçli olarak mı kutlanmıyor?” sorusu üzerine, “Oyunda genel olarak bir ifade kullanıldı, ‘İslam Milleti’ denildi. Demek ki İslam milleti olma yolunda ilerliyoruz yani, öyle denildi. Şehit Fethi Bey’in anma gününde de, ‘İslam’ın ümmeti Türk’ün milleti olur’ demiştim. Yine aynı sözümün arkasındayım” diye konuştu.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.