“Neferti’nin Longplay’ı” Oyunu Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

nefertiti foto1 (400 x 511)Mimesis Haber / “Neferti’nin Longplay’ı” oyunu, 25 Mart 2017, ( Cumartesi ) saat 20.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde başlıyor. Eğlenceli, tek kişilik kadın oyununun biletleri Biletix, Hayal Kahvesi internet sitesi ve gişesinde…

Neferti’nin Longplay’ı

Yazan : Ali Cüneyd KILCIOĞLU
Oynayan : Nur GÜRKAN
Müzik : Sanayi MUTLU
Işık : Hasan DEMİR

Oyun Hakkında :

Sanatın devrim etkisi yaratan o kışkırtıcı gücüne aşık bir kadın, resim ve heykel sanatçısı Canan Yolcu, zamanın içinde kaybolmaya başladığını fark etti. “Dünya artık aşkla dönen bir gezegen değilken, sokağın dili iyice vahşileşmişken sanatın dili ne söylemeli?” diye düşündü.
Zamanın içinden seslendi Nefertiti: “Sanat, ben varsam var, ben yoksam yok.”
“Öyleyse bir şeyler yapmak lazım, kışkırtıcı bir şeyler, cesur bir şeyler,” dedi Canan; işte tam o anda hayata göz kırptı sanat.

“Şu aralar hep aynı rüyayı görüyorum. Ben yatağımda uyurken ölmüşüm. Çürüyüp kalmışım. Birkaç hafta sonra öldüğümü kokudan anlıyorlar. Kapıyı kırıp içeri giriyorlar, cesedimi taşıyorlar, şerefsiz yönetici asansörde yük taşıtmam diyerek cesedimi merdivenlerden indirtiyor. Dairelerinden çıkanlar benim hakkımda konuşuyorlar. Çığlık atarak uyanıyorum.”

Paylaş.

Yanıtla