6. Uluslararası Toprak Sahne Tiyatro Festivali: Dünyayı Tiyatro Güzelleştirecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

urla-tiyatro-festivaliBir replikle başlayacak her şey. “Bütün dünya sahnedir!” diyor ya Shakespeare, biz de Urla’nın her yerini sahneye çeviriyoruz. Köy meydanlarını, kahvehanelerin önünü oyun alanı olarak kullanacağız. Yayacağız sahne tozunu Urla’nın her yerine. Uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapacağız. Hep bir ağızdan bağıracağız, “Dünyayı tiyatro güzelleştirecek!”

Urla’nın köylerinde, sokaklarında, mahallelerinde tiyatro var

5 senedir İzmir’in Urla ilçesinde köylere, sokaklara ve mahallelere ulaşan Toprak Sahne Tiyatro Festivali, bu sene Uluslararası boyutta gerçekleşecek. Her sene olduğu gibi bu sene de katılımcı tiyatro ekipleri, Urla’nın köylerine, sokaklarına, mahallelerine tiyatro taşıyacaklar. Düzenlenecek tiyatro atölyeleri ile amatör tiyatro toplulukları ve tiyatrocular eğitim alma şansına sahip olacaklar. Bireysel katılımcıların başvurularına da açık olan festival de, katılımcı ekipler ve bireysel katılımcılar kendi çadırlarını getirerek festivale katılabilecekler.

Temmuz tiyatro ile anılacak

Festival bu sene 19-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Ulusal ve Uluslararası tiyatro ekiplerinin katılacağı festival de bu sene bir ilk olarak belirlenen köylerde de sahnelerin kurulacak olması. Sokak oyunlarının yanı sıra köylerde, festival süresince her akşam tiyatro gösterimleri olacak.

Çocuklar Kukla Atölyesi’ne

Bu sene bir ilkte Urlalı çocuklar için düzenlenecek olan kukla yapım atölyesi olacak. 4 gün boyunca 4 farklı köyde Urlalı çocuklar evdeki malzemelerden kukla yapımını öğrenecekler.

Festival yurtiçinden ve yurtdışından tiyatroların başvurularını bekliyor. Festival başvuru tarihleri 1 Mart 2017 – 1 Haziran 2017 arası.

gaiadergi.com

Paylaş.

Yanıtla