Halit Akçatepe Adının Verildiği Sahnede Anıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

78962Hayata veda eden usta oyuncu Halit Akçatepe, Ataşehir Belediyesi tarafından adının verildiği tiyatro sahnesinde anıldı.

20 yıla yakın bir süre Ataşehir’de yaşayan ve 31 Mart Cuma günü yitirdiğimiz Halit Akçatepe’nin adı Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki tiyatro sahnesine verilmişti.

8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali kapsamında Ekip Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Macbeth” adlı oyun öncesi usta oyuncu Halit Akçatepe için saygı duruşunda bulunuldu.

Perdeye sanatçının fotoğrafı ve “Anısına saygıyla… Unutmayacağız” sözleri yansırken Mustafa Saffet Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal yaptığı kısa konuşmada, “Halit Akçatepe gibi bir ustayı yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisi yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle adının verildiği sahnemize maalesef gelemedi. Bu durumun da üzüntüsünü yaşıyoruz. Ustamızın ışığı Ataşehir Belediyesi’nin bu güzel sahnesini aydınlatmaya devam edecektir” dedi.

Bir dakikalık saygı duruşu sonrası, Halit Akçatepe adını taşıyan sahneyi dolduran sevenleri tarafından ayakta alkışlandı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.