Kadıköylü Gençler Tiyatro ile Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kvo1Mimesis Haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) ve Kadıköy Belediyesi gençleri tiyatro ile buluşturan bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Kadıköy’deki devlet okullarında eğitim gören lise öğrencileri tiyatro klasiklerini izleme fırsatı bulacak. Yaklaşık 2000 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen bu proje sayesinde gençler dünya ve Türkiye tiyatro tarihinde klasikleşmiş tiyatrocuların hayatlarını anlatan oyunları izliyor.

Proje, 16 Nisan’da Selam Sana Shakespeare oyununun gösterimi ile başlamıştı. İkinci olarak 3 Nisan’da BGST’nin ödüllü oyunu Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i sahne aldı. Tiyatromuzun Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan geçmişini Muhsin Ertuğrul’un yaşam öyküsü ekseninde anlatan oyun Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilendi. 28 farklı liseden 560 öğrenci ve öğretmenin katıldığı oyun ilgi ile izlendi.

Proje kapsamında Musahipzade ile Temaşa 3 Mayıs’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde, Molière Efendi ise 29 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Paylaş.

Yanıtla