Karadeniz Tiyatroları Trabzon’da Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kabugunasinmisadamDünyadan 8, Türkiye’den ise 2 grubun sahne alacağı “18’inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” 2-20 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Trabzon’da düzenlenen “18’inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”nde Türkiye’den 2, yurt dışından ise 8 olmak üzere toplam 10 farklı oyun sergilenecek.

2 YERLİ, 8 YABANCI ÜLKEDEN KATILIM

2 Mayıs Salı günü açılacak olan festivalde ilk gösteriyi Litvanya’dan gelen Aura Dans Tiyatrosu topluluğu “Godos” adlı temsille Haluk Ongan Sahnesi’nde gerçekleştirecek. Festivalde Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna-Hersek’ten 8 yabancı grup ve Türkiye’den 2 yerli grup, 2 farklı sahnede 21 temsil verecek.

BUGÜNE KADAR 100 BİN KİŞİ İZLEDİ

Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde, “Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Festivali” adı altında yola çıkılarak hazırlanan ve “Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” adını alan etkinlik, bugüne kadar 156 ülkeden, 190 farklı yabancı tiyatro grubunu ağırladı. Toplam 190 oyun ve 374 temsilin gerçekleştirildiği festivali 100 bin civarında sanatsever izledi.

SERGİLENECEK OYUNLAR

Bu yılki festivalde Litvanya’dan Aura Dans Tiyatrosu; “Godos”u, Rusya’dan St. Petersburg Bryantsev Genç İzleyiciler Tiyatrosu; “Kabuğuna Sinmiş Adam”ı, Perm U Mosta Tiyatrosu; “Inishmaan’ın Sakatı”nı, İspanya’dan Yllana, “Gagfather”ı, Kazakistan’dan Mangistau Vilayeti Nurmuhan Janturin Müzik-Dram Tiyatrosu; “Hamlet”i, Ukrayna’dan Papasony Tiyatro Stüdyosu; “Roksolana”yı, Romanya’dan Andrei Mureşanu Tiyatrosu; “Vahşi Batı”yı ve Bosna-Hersek’ten Zenika Ulusal Tiyatrosu; “Batıya Doğru”yu sahneleyecek. Türkiye’den ise Devlet Tiyatrolarının iki oyunla katılacağı festivalde, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Profesyonel”i ve “Gulyabani”yi sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Sözcü

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.