Maazallah Eğlenecekti Çocuklar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kanat atkaya[Kanat Atkaya’nın iptal edilen Kalfest ile ilgili yazsının bir bölümünü okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

Memleketin köklü eğitim kurumlarından Kadıköy Anadolu Lisesi’nin düzenleyeceği festival “yine” iptal edildi.

“Kalfest” adıyla 1999’dan beri düzenlenen festivalin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edilmesiyle ilgili haberden bir bölüm aktaralım, “neşemizi bulalım” önce:

“Milli eğitim müdürünün ‘aşağılayıcı bir ton’ takındığını ve kendilerine ‘Biz orada neler döndüğünü çok iyi biliyoruz. Bizden bir şey saklayamazsınız. Ben zaten izin vermeyeceğim. İnandırabileceğiniz bir argümanınız varsa buyurun. Bundan sonra hiçbir devlet okulu böyle bir şey yapamayacak’ dediğini anlatan öğrenciler, ikna etmeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını kaydetti…”

Neler Dönüyor Orada?

Burada anahtar cümle “Biz orada neler döndüğünü çok iyi biliyoruz…”

Eğer yapılsaydı “neler dönecekti” acaba bu kuşaklardır memlekete hayırlı, aydın, özgüveni yüksek, iyi eğitimli evlat yetiştiren eğitim kurumunun festivalinde biliyor musunuz?

Mesela MFÖ sahneye çıkacaktı. Oy oy oy! Evlerden ırak; ne yapardık MFÖ bir anda “Güllerin İçinden”i söylemeye başlasaydı?!

Mesela Cem Adrian şarkılarını dinleyecekti festivale katılan gençler ki; ulusal güvenlik açısından önemli bir tehdittir ve önümüzdeki MGK’da muhakkak meyve suları dizili o uzun masaya yatırılmalıdır bu konu!

Gripin çıkacaktı sahneye yahu, ötesi mi var?! Birol ve arkadaşları “Böyledir Kahpe Dünya” patlatabilirlerdi: “Söyle kaç yaşındasın? Herkes kadar yalnız mısın? İnce ince titremen soğuktan mı sanırsın? Bilmem kaç yaşındasın her şeyin farkındasın!”

Sadece müzikal bir tehdit değildi bu festival ey erenler!

Takdir ettikleri, önem verdikleri toplumsal figürleri ödüllendireceklerdi, düzenledikleri söyleşilerde bu isimlerle bir araya geleceklerdi.

Bu kadarla kalsa yine iyi…

Tiyatro girecekti işin içine; oyun sahneleyeceklerdi, seyredeceklerdi filan!

Aşık da Olurdu Bunlar!

Turnuvalar düzenleyeceklerdi; ne bileyim satranç filan, ödümüz kopar öyle şeylerden bizim!

Çayıra çimene yayılıp senenin yorgunluğunu atacaklardı.

Güzel anılar biriktireceklerdi.

Bahar bahar kokarken hayat, Allah korusun âşık filan olacaklardı.

Devamı için tıklayınız.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.