İATG Çalışan Tiyatrolarıyla Kapanışını Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, İstanbul Fen Oyuncuları, İTÜ Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları’nın düzenlediği 25. İstanbul Amatör Tiyatro Günleri, 28 Mayıs Pazar günü Çalışan Tiyatroları ile kapanışını yaptı.

“Her Halde Tiyatro!” sloganıyla başlayan İATG, üniversite topluluklarının gösterilerini, ardından kültürel çoğulcu tiyatro günleri kapsamında oyun ve panelleri seyirciyle buluşturdu.

İATG’nin bir dönem parçası olmasına karşın bir süredir İATP programında yer almayan ve tiyatro dışındaki işleri meslek edinip, ortak paydası sanatsal aydınlanma çerçevesinde tiyatro yapmak olan katılımcıların oluşturduğu tiyatro grupları, bu yıl festivalin son ayağı olan “Çalışan Tiyatroları Günü”nde  sahne aldı. İstanbul 3 Nolu Eğitim-Sen “Çehov’un Torbası” adlı oyunu sergilerken BGST Çalışan Tiyatrosu ise “Adaletin Bu Mu Dünya”adlı  oyunlaştırma çalışmasının ön gösterimini yaptı.

Bgst çalışan tiyatrosu tarafından “Adaletin Bu Mu Dünya” adlı oyunlaştırma çalışması ön gösterimi yapıldıktan sonra, oyunlaştırma çalışmasında danışman olarak yer alan Ömer Faruk Kurhan’ın moderatörlüğünde, ön gösterimin değerlendirme bölümüne geçildi.

Bu bölümde, katılımcılarının önemli bir kısmı tiyatro ile ilgililenen kişilerden oluşan izleyicilerin ilk izlenimleri analitik bir yöntemle alınmaya çalışıldı. Oyunlaştırma ile izleyiciye aktarılmak istenen anlatı, bu anlatıdan yola çıkarak olay örgüsünün kuruluşu ve son olarak sanatsal üslup konuları ele alındı.

Eray Mungan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla