25. İstanbul Amatör Tiyatro Günleri Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ifoMimesis Haber / Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, İstanbul Fen Oyuncuları, İTÜ Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları tarafından bu sene 25.si düzenlenen İstanbul Amatör Tiyatro Günleri devam ediyor. 6 Mayıs’da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde,  İstanbul Fen Oyuncuları ve Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ağırlandı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları tarafından hazırlanan ”Brecht, Oyunları ve Dönem Almanya’sı” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

İlk olarak saat 13.00’da İstanbul Fen Oyuncuları, Federico Garcia Lorca’nın “Eskicinin Tazesi” oyununu sahneledi. Yaklaşık 90 dakika süren oyunun ardından yapılan fuayede kulübün yapısı, oyun süreci ve oyunun dramaturjisi üzerine tartışma gerçekleştirildi.

Saat 17.00’da Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından uyarladıkları “Son Ada” oyununu sahneledi. Yaklaşık 120 dakika süren oyunun fuayesinde metin düzenleme süreci, oyunun ritmi ve karakterlerin çizgisi üzerinden tartışıldı. Kollektif bir anlayış benimseyen topluluk tiyatronun hem bir sanat dalı hem de hayata karşı bir duruş olduğunu göstermeyi hedeflediğini belirtti.

Şenlik saat 20.30’da Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nın hazırladığı “Brecht, Oyunları ve Dönem Almanya’sı” sunumuyla devam etti. Sunumda Brecht’in oyunları, üç döneme ayrılarak dönem koşulları içinde özellikleri anlatıldı. İkinci yarısında ise epik tiyatro ve özellikleri ile Louis Althusser’in ideoloji kavramı aktarıldı. Sunum soru cevap bölümü bölümü ile sonlandırıldı.

Şenlik Takvimi:

10 Mayıs Çarşamba [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]
19:30 Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu / Murathan Mungan- Mahmud ile Yezida

11 Mayıs Perşembe [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]
19:30 Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları / Bertolt Brecht- Aklayıcılar Kongresi

16 Mayıs Salı [ İTÜ Taşkışla Kampüsü 213 nolu sınıf]
19:30 Tiyatro Miyatro İstanbul / Peter Sis- Kuşlar Meclisi

Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri
20 Mayıs Cumartesi [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]
15:00 Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu / Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i
18:00 Panel: “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türkiye Tiyatrosunun Modernleşme Serüveni (Konuşmacılar: Fırat Güllü, İlker Yasin Keskin, Boğos Çalgıcıoğlu, Banu Açıkdeniz)

21 Mayıs Pazar [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]
15:00 Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu / Zabel
18:00 Seminer: “Osmanlı’da Kadın Hareketi ve Zabel Yesayan” (Konuşmacılar: Aysel Yıldırım, Duygu Dalyanoğlu, Zeynep Kutluata)

Çalışan Tiyatroları
28 Mayıs Pazar [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]
13:00 İstanbul 3 Nolu Sendika / Çehov’un Torbası
17:00 BGST Çalışan Tiyatrosu / Adaletin Bu Mu Dünya? (Ön gösterim ve değerlendirme)

Mimesis Haber / Nilgün Berçem Su Tümerdem, Selen Çakırhan

Paylaş.

Yanıtla