25. İstanbul Amatör Tiyatro Günleri'nde 3. Gün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

IMG-20170504-WA0052Mimesis Haber / Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, İstanbul Fen Oyuncuları, İTÜ Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları tarafından düzenlenen 25. İstanbul Amatör Tiyatro Günleri devam ediyor. Şenliğin 3. günü Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirligil Salonu’nda, Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları tarafından sahnelenen Aristophanes’in “Lysistrata Kadınlar Savaşı” adlı oyunu yer aldı.

Tek perde olan bu oyun yaklaşık 100 dakika sürdü. Fuayede oyun metnini seçme sürecinden bahsedilip, oyun metninin uyarlanması ve oyun dramaturjisi tartışıldı. 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nde, 2012 yılına kadar yönetmen tiyatrosu anlayışı ile çalışıldığı fakat 2012 yılından itibaren kollektif bir anlayışa geçildiği belirtildi. Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları oyun sürecini aktarırken, yaz çalışmasında koro ağırlıklı çalışmalar yapıp, yeni üyelerin katılımıyla birlikte fiziksel aksiyon ve ses vokal çalışmalarıyla devam ettiklerini, eğitim sürecinin ardından da oyun üzerine çalışmalar yaptıklarını belirttiler.

İstanbul Amatör Tiyatro Günleri 4 Mayıs Perşembe Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu’nda Boğaziçi Üniversitesi Folklör Kulübü tarafından sergilenecek “Evvel Zaman İçinde” gösterisiyle devam edecek.

Önder Mervan Sarıaltun / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla