25. İstanbul Amatör Tiyatro Günleri'nde 7. Gün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sunummBoğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, İstanbul Fen Oyuncuları, İTÜ Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları tarafından bu sene 25.si düzenlenen İstanbul Amatör Tiyatro Günleri devam ediyor. 7 Mayıs’da Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonunda İTÜ Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları ağırlandı. Ardından Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından çevrilen Vasili Toporkov’un “Stanislavski Provada” kitabının sunum ve tartışması gerçekleştirildi.

Saat 13.00’da, İTÜ Taşkışla Sahnesinin Federico Garcia Lorca’nın tragedyalarından uyarlanan Gecede İki Gölge kolajı sahnelendi. Yaklaşık 80 dakika süren oyunun ardından yapılan fuayede kulübün yapısı, oyun süreci ve metin düzenleme süreci üzerine tartışmalar yapıldı.

Saat 17.00’da, Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları, reji danışmanlarından İlker Yasin Keskin’in yazmış olduğu Yaş -Plaka 35 adlı oyunu sahnelediler. Oyun yaklaşık 50 dakika sürdü. Fuayede Kulübün yapısı, oyun süreci metni oluşturma süreci ve oyun dramaturjisi üzerine tartışmalar yapıldı.

Son olarak BoğaziçiGösteri sanatları topluluğu tarafından Duygu Dalyanoğlu Cüneyt Yalaz ve Özgür Eren’in çevirmiş olduğu, yazarı Vasili Toporkov olan ”Stanislavski Provada” kitabının sunumu gerçekleştirildi.  Sunumu düzenleyen Duygu Dalyanoğlu ve Özgür Eren tarafından kitapta bulunan üç oyun üzerinden Stanislavski’nin fiziksel aksiyon yönteminden bahsedildi. Sunumdan sonra etkinliğe katılan gruplarla birlikte  kitap ve Stanislavski’nin tiyatro anlayışı ile günümüz amatör tiyatro gruplarında sistemin ele alınışı üzerinden tartışma yürütüldü.

Şenlik Takvimi:

10 Mayıs Çarşamba [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]

19:30 Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu / Murathan Mungan- Mahmud ile Yezida

11 Mayıs Perşembe [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]

19:30 Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları / Bertolt Brecht- Aklayıcılar Kongresi

16 Mayıs Salı [ İTÜ Taşkışla Kampüsü 213 nolu sınıf]

19:30 Tiyatro Miyatro İstanbul / Peter Sis- Kuşlar Meclisi

Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri

20 Mayıs Cumartesi [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]

15:00 Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu / Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i

18:00 Panel: “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türkiye Tiyatrosunun Modernleşme Serüveni (Konuşmacılar: Fırat Güllü, İlker Yasin Keskin, Boğos Çalgıcıoğlu, Banu Açıkdeniz)

21 Mayıs Pazar [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]

15:00 Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu / Zabel

18:00 Seminer: “Osmanlı’da Kadın Hareketi ve Zabel Yesayan” (Konuşmacılar: Aysel Yıldırım, Duygu Dalyanoğlu, Zeynep Kutluata)

Çalışan Tiyatroları

28 Mayıs Pazar [Boğaziçi Üniversitesi ÖFB Demir Demirgil Salonu]

13:00 İstanbul 3 Nolu Sendika / Çehov’un Torbası

17:00 BGST Çalışan Tiyatrosu / Adaletin Bu Mu Dünya? (Ön gösterim ve değerlendirme)

Mimesis Haber / Önder Mervan Sarıaltun

Paylaş.

Yanıtla