Amed Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5. Amed Tiyatro Festivali ‘İki kişilik Hırgür (Heftaheşta Du Kesan)’ oyunu ile sona erdi.

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5. Amed Tiyatro Festivali, 10’uncu gününde “İki kişilik Hırgür (Heftaheşta Du Kesan)” oyunu ile sona erdi. Tiyatronun önde gelen yazarlarından Eugeno Lenosco tarafından yazılan “İki kişilik Hırgür” oyunu, Kürtçeye uyarlanarak “Heftaheşta Du Kesan” ismiyle sahnelendi.

İNSAN SAVAŞA DUYARSIZ KALABİLİR Mİ?

Festivalin son oyunu olan ve hem dramatik hemde mizahi olay örgüsü ile dikkat çeken oyunda “İnsan savaşa karşı duyarsız kalabilir mi?” sorusuna yanıt aranıyor. Bir çiftin kendi arasında yaşadığı anlaşmazlık mizahi bir dille ele alınırken öte yandan içinde bulundukları savaşa karşı duyarsız olamayacaklarına vurgu yapılıyor. Ayrıca oyunda savaşlardan en çok etkilenen bireylerin çocuklar olduğuna dikkat çekilerek savaşların çocuklar üzerinde yarattığı tahribat gözler önüne seriliyor.

“Barışa Ezgiler” müzik grubunun vereceği konserle festivalin kapanış yapması planlanırken grubun üyelerinden olan Barış Akademisyeni Yrd. Doç. Ozan Devrim Yay’ın 11 Mayıs’ta Eskişehir’de gözaltına alınması ve sonrasında serbest bırakılması nedeniyle ve festivale hazırlanamadıkları için konserin verilmeyeceği öğrenildi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.