Amed Tiyatro Festivali’nde Kadın Oyunları Öne Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kadın oyunlarıBağımsız tiyatro oyunlarının sahneleneceği 5. Amed Tiyatro Festivali, kadın oyunlarıyla dikkat çekiyor. ‘Seyirci Kalma, Unutursam Hatırlat’ sloganıyla düzenlenen festivalde 4 kadın oyunu sahnelenecek

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından 5’ncisi düzenlenecek olan Amed Tiyatro Festivali, 11-21 Mayıs tarihleri arasında seyircileriyle buluşacak. Festivalde; Urmiye, İstanbul, İzmir, Wan ve Êlih’ten (Batman) gelecek tiyatro gruplarının sahneleyeceği 16 oyun yer alacak. Oyunlar için; Amed Şehir Tiyatrosu, Du Çem Kültür Merkezi ve Pale Huner adlı mekanlar kullanılacak. “Seyirci Kalma, Unutursam Hatırlat” sloganıyla düzenlenecek festivale ilişkin konuşan Festival Komitesi Üyesi Berfin Emektar, festivali “direnenlerin biraradalığı” festivali olarak tanımlıyor.

‘Seyirci kalma, unutursam hatırlat’

Amed ve ülke genelinde yaklaşık iki yıldır yaşanan sorunlar karşısında toplumsal hafızanın oluşturulmasının önemini bu yıl “Seyirci kalma, unutursam hatırlat” sloganı ile bütünleştireceklerini söyleyen Emektar, yaşananların tiyatro kavramlarının ironisiyle anlatılacağını kaydetti.

Dört kadın oyunu sahnelenecek

Festivalde 4 kadın oyununun olduğunu söyleyen Emektar, kareografisini Yeşim Coşkun’un hazırladığı “4 Kapı 40 Makam”, Sevilay Saral tarafından yazılan ve yönetilen “Bir Kadın Uyanıyor”, İran’dan Şebnem Yusufi’nin yönettiği ve Texte Reş Tiyatro topluluğu tarafından sergilenen “Viyan” ve kadın oyuncularının performanslarıyla dikkat çeken ve Teatra Nujen tarafından sahnelenen “Mala Bernarda Albaye” oyunun da gösterileceğini söyledi. Emektar festivalde Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun düzenlediği “Bir Kadın Uyanıyor” adlı oyunun da sadece kadınlara açık olacağını söyledi.

Kadın oyunlarının yer ve saatleri:

16 Mayıs: 4 Kapı 40 Makam – Amed Şehir Tiyatrosu (15.00)
16 Mayıs: Bir Kadın Uyanıyor – Amed Şehir Tiyatrosu (20.00)
17 Mayıs: Bir Kadın Uyanıyor – Amed Şehir Tiyatrosu (15.00)
18 Mayıs: Viyan – Amed Şehir Tiyatrosu (20.00)
18 Mayıs: Mala Bernarda Albaye -Pale Huner (20.00)

AMED/ŞÛJIN

alevinet.com

Paylaş.

Yanıtla