Ayvalık'ta Ücretsiz Tiyatro Atölyesi Kuruluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ayvalikBalıkesir’in Ayvalık ilçesindeki 8’inci Ayvalık Tiyatro Festivali’ne katılan tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, ilçeye ücretsiz ve yaş sınırlaması olmayan bir tiyatro atölyesi kuracaklarını açıkladı.

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ndeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eğitim Evi’nde dün düzenlenen 8’inci Ayvalık Tiyatro Festivali söyleşisine oyuncu Rasim Öztekin konuk oldu. Öztekin, Ayvalık Belediyesi bünyesinde ilçeye tiyatro atölyesi kurmayı planladıklarını açıkladı. Ücretsiz ve yaş sınırlaması olmayacak atölyenin eylül ya da ekim ayında faaliyete geçeceğini belirten Öztekin

“Günümüzde tiyatro yapmak için ciddi zengin olmak lazım. Kimse ‘ben tiyatrocu olacağım köşeyi döneceğim, para kazanacağım’ diyemez. Ünlü olup para kazanabilir ama o başka bir boyut. Tiyatro çok kötü dönemden geçiyor olabilir, daha kötü dönemler de olabilir ama içimize mutlaka umut taşımamız gerekiyor” dedi. Mesleğe ilk başladığı yıllardaki komik anılarını paylaşan Öztekin, şöyle konuştu:

“Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro kurduk hükümet halk eğitim merkezlerini kapattı. Sonra kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalıştık. İstanbul Akademi Sanatçıları Topluluğu vardı, ikinci hükümet geldi o da iptal oldu. Ali Poyrazoğlu sınav açtı, öğrenci seçiyordu. Üç arkadaş gittik, sınava girdik. ‘Sizden tiyatrocu olmaz dediler’. Sinirlendik. Çiçek Pasajı’na gidelim, içelim dedik. Pasaja girerken baktık Ferhan Şensoy, ‘Şahları da vururlar’ diye oyun oynuyor. Arkadaşımızın abisinin akademiden arkadaşıymış. Gittik, biz amatörüz tiyatro yapmak istiyoruz’ dedik. O da ben de ‘amatörlerle çalışmak istiyorum, gelin haftaya kuralım’ dedi. Böyle tiyatrocu olduk, tesadüfen. Çiçek Pasajı’na içmeye gitmesem tiyatrocu olamayacağım. Şimdi soruyorlar, ‘nasıl tiyatrocu olurum?’. Çiçek Pasajı’na mı gideceksin, diyeyim.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla