BGST'den Açlık Grevindeki Akademisyenlere Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mimesis haber / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, sitesinden yaptığı yazılı açıklama ve yayınladığı video ile akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın yanında olduğunu ifade eti.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işine yaklaşık altı ay önce KHK’lar ile son verildi ve hakları elinden alındı. Bunun üzerine Ankara Yüksel caddesinde oturma eylemi başlatan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, bu durumdaki herkese ses olabilmek için 60 günü aşkın bir süredir açlık grevi ile eylemlerine devam ediyor.
BGST’nin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Çığlığını Duyalım | BGST Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu

Son bir yılda OHAL sürecinde yaşatılanların neticesinde hayatlar alt üst oldu; haksızlığa uğradıkları inancıyla onlarca insan canlarından dahi vazgeçti.
Bu listeye iki isim daha eklenmek üzere: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça.
Gülen yüzleriyle seslerini duyurmak istiyor, emeklerine ve onurlarına sahip çıkıyor, köle muamelesi görmeyi kabul etmiyorlar. Ve diyorlar ki: “Ne ölmek ne sakat kalmak ne de bir saniye daha aç kalmak istiyoruz. Bu konuda çok netiz. Tek isteğimiz işimiz. İşimizi geri istiyoruz. Ve mesele bizim için bu kadar basit”
Evet, mesele bu kadar basit. Bu çığlıga hep birlikte sahip çıkalım. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bu cesur direnişine ses olalım.
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu
Paylaş.

Yanıtla