‘Her Yerden Çok Uzakta’ İzleyici ile Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yönetmenliğini Nil Delal82820 Şahin’in yaptığı “Her Yerden Çok Uzakta” isimli hareket tiyatrosu, Kadıköy Emek Sahnesi’nde ve İkincikat Karaköy’de seyircisiyle buluşuyor.

Semaver Kumpanya’nın atölyesinde bir araya gelen ve Yedinci Kıta’nın çekirdek kadrosunu oluşturan ekip, “Her Yerden Çok Uzakta” isimli projede, kendilerine sordukları sorulardan yola çıkarak; bellek, rutin, alışkanlık, aidiyet eksikliği, kelimelerin oluşturduğu refleks imajların kısırlığı, insanın ötekiyle buluşma biçimleri, boşluğa izin vermek ve adaptasyon gibi konuları irdeliyor. Kendilerinde yer etmiş kitaplara, filmlere, imajlara hep birlikte yeniden bakarak bireysel olanın evrensel boyutunu araştırıyor. Bir başkasına değmek/dokunmak, bir araya gelmek adına alternatif çözümler üretmeye çalışıyor.

“Her Yerden Çok Uzakta” bu odaklardan çıkışla oluşan bazı hareket dizgelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Oyunun başrollerinde Ece Gül, Gökçe Dizman, Kezban Tüfekçi ve “Her Yerden Çok Uzakta” 29 Mayıs’ta Kadıköy Emek Sahnesi’nde, 8 Haziran’da ise İkincikat Karaköy’de izlenebilir.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.